Interessant:

Lenovo gelooft in convertible tablet-pc's

nieuws 12 november 2012 om 11:54

Lenovo-topman Yang Yuanqing denkt dat consumenten in de toekomst de voorkeur zullen geven aan convertible ultrabooks (die te gebruiken zijn als tablet én als laptop) boven tablets.

Yuanqing stelt dat "de emotionele waarde die aan tablets wordt gegeven is verdwenen". Hij lijkt zijn uitspraak te baseren op de laatste resultaten van Apple, waarvan volgens marktonderzoeker IDC het marktaandeel in de tabletmarkt onlangs daalde naar (een nog altijd enorm aandeel van) 50,4 procent. Dat was echter vóór de release van de iPad mini, die Apple - naar verwachting - weer een groter marktaandeel zal geven.

De Lenovo-topman vroeg zich ook hardop af hoe lang consumenten nog tablets zouden blijven kopen. In een sneer naar Apple zei dat hij "dat mensen zich wel twee keer zullen bedenken alvorens een weinig innovatieve tablet van een duur merk te kopen in plaats van een krachtigere convertible pc". Yuanqing denkt dat de markt "in de toekomst realistischer wordt".

Tegelijkertijd met de komst van Windows 8 heeft Lenovo haar assortiment convertible-pc's uitgebreid met de Lenovo IdeaPad Yoga en de zakelijke Lenovo ThinkPad Twist. "Ik denk dat convertible-pc's, zoals de Yoga, nuttiger en gebruiksvriendelijker zijn dan tablets", aldus Yuanqing "convertible-pc's zijn zonder twijfel de betere producten. Dit is de toekomst van de PC".

Een nadeel voor de eerste generatie convertible-pc's zijn echter de hoge prijzen. De 13-inch IdeaPad Yoga van Lenovo kost in Nederland bijvoorbeeld 1199 euro.

Lenovo IdeaPad Yoga
Lenovo IdeaPad Yoga

PC World