Interessant:

Kinderen ergeren zich aan GSM-gedrag ouders

nieuws 8 augustus 2012 om 12:17

Uit onderzoek van Hi onder 300 kinderen tussen de 6 en 12 jaar blijkt dat veel kinderen zich ergeren aan het GSM-gebruik van hun ouders; vooral ouders die lang bellen zijn een grote ergenis onder de kinderen.

Naast lang bellen (32 procent) zeggen te kinderen zich te ergeren aan ouders die mopperen dat ze niet snappen hoe de telefoon werkt (22 procent) en aan ouders die heel vaak op het scherm kijken of er nog nieuwe berichten zijn (15,5 procent). Ook ergeren kinderen zich aan ouders dieáaltijd met de telefoon bezig zijn als ze samen met hen iets leuks aan het doen zijn (14 procent) en aan ouders die bellen, sms'en of mail checken tijdens het eten (14 procent).

Hi ondervroeg in het onderzoek ook 500 ouders.áDie zeggen bijna allemaal (95%) het eens te zijn met de stelling dat tijdens het eten de mobiele telefoon niet gebruikt mag worden. Volgens Hi is een speelse oplossing hiervoor is het zogenaamde "phone stacking": een nieuwe trend waarbij alle telefoons tijdens het eten op een stapel op tafel worden gelegd. De eerste die zijn of haar telefoon opneemt of pakt, ruimt af of moet de afwas doen.

Hi zegt verder datá"kinderen niet zo goed mobiel opgevoed als hun ouders denken. In de praktijk komt dat doordat ouders zelf hun eigen mobiele manieren niet altijd naleven".

portablegear.nl