Interessant:

iPhone 5 zorgt voor uitstelgedrag

nieuws 25 juli 2012 om 13:08

Het afgelopen kwartaal is het aantal verkochte iPhone's fors lager dan het voorgaande kwartaal. De afgelopen 3 maanden verkocht Apple 26 miljoen iPhone's. Het kwartaal daarvoor bedroeg dit aantal nog 35 miljoen.

Naast de 26 miljoen iPhone's verkocht Apple 17 miljoen iPad's en 6,8 miljoen iPod's. Analisten hadden op betere resultaten gehoopt. Apple waarschuwde voor een lagere winst voor het komende kwartaal.

Ten opzichte van het tweede kwartaal in 2011 is het aantal verkochte iPhone's gestegen met 28 procent. De hoeveelheid iPads lag zelfs 84 procent hoger in vergelijking met dezelfde periode in 2011. De dalende populariteit van mp3-spelers is terug te zien in de verkopen van de iPods. Apple verkocht 10 procent minder iPod's dan een jaar geleden.

CEO Tim Cook wijt de terugval aan uitstelgedrag in verband met de iPhone 5. Ook de slechte marktsituatie in Europa speelt een rol. Toenemende concurrentie uit het Android-kamp van onder andere de HTC One X en de Samsung Galaxy S3 zal ook van invloed zijn.

Apple