Interessant:

Apple betaalt 60 miljoen dollar voor iPad-merknaam

nieuws 2 juli 2012 om 09:42

Apple heeft in China een rechtszaak over de iPad-merknaam met het Chinese Proview voor 60 miljoen dollar (bijna 50 miljoen euro) geschikt. Dankzij de schikking mag Apple in de toekomst de merknaam 'iPad' in China blijven gebruiken.

Apple zei eerder de rechten op de iPad reeds in 2009 van het Chinese bedrijf Shenzhen Proview Technology te hebben gekocht. Proview dacht dat er echter anders over en stapte naar de (Chinese) rechter die het bedrijf gelijk gaf en een verbod op de iPad-verkoop in een deel van China uitsprak.

Apple wil echter per se de naam iPad in China voeren, want China is na de Verenigde Staten de grootste afzetmarkt voor Apple. Apple schikte daarom de zaak voor 60 miljoen (bijna 50 miljoen euro) met Proview, waardoor het in de toekomst gewoon tablets onder de naam iPad in China op de markt kan brengen.

De advocaat van Proview vertelde dat Proview gehoopt had nog veel meer geld uit de rechtszaak te kunnen slepen: de Chinezen hoopten op zo'n 400 miljoen dollar. Proview stond echter onder zware druk om de zaak snel af te handelen, want het bedrijf moet nog veel schulden aflossen. De schulden van Proview zijn zelfs zo groot dat, ondanks de 60 miljoen dollar van Apple, het bedrijf nog altijd op de rand van  faillissement staat.

Proview 'iPad'
Proview

New York Times