Interessant:

HTC komt met PlayStation Mobile-telefoon

nieuws 5 juni 2012 om 11:09

Sony heeft op de E3-gamebeurs aangekondigd dat het "PlayStation Suite" hernoemt naar "PlayStation Mobile" en dat het een partnership met HTC aangaat voor de productie van Android-smartphones met een PlayStation-certificaat.

In eerste instantie was de interesse voor de allereerste "PlayStation Certified"-telefoon, de Sony Ericsson Xperia Play - die begin 2011 werd aangekondigd - overweldigend, maar uiteindelijk is het toch geen groot succes geworden.

Sony besloot daarom al snel de PlayStation-games ook op andere toestellen aan te bieden via PlayStation Suite. Dit is een mobiel gaming platform (dat werkt vanaf Android 2.3) voor smartphones en tablets waarin je onder meer PlayStation 1-spellen vindt.

Sony hernoemt "PlayStation Suite" nu naar "PlayStation Mobile" en gaat met HTC samenwerken voor de productie van PlayStation-gecertificeerde toestellen. De eerste "HTC PlayStation Phone" wordt mogelijk eind 2012 of begin 2013 aangekondigd. Bij apparaten met alleen een touchscreen, speel je de games met virtuele toetsen die op het scherm worden weergegeven.

Sony voert momenteel zelf ook verschillende "PlayStation Certified"-toestellen, waaronder de Sony Xperia S, de Sony Tablet S en de PS Vita. HTC wordt het eerste bedrijf dat niet direct aan Sony is gerelateerd dat PlayStation-gecertificeerde smartphones en tablets mag maken.

IGN