Interessant:

NOVO7: eerste Android 4.0-tablet voor 99 dollar

nieuws 6 december 2011 om 10:24

In China is de allereerste Android 4.0 Ice Cream Sandwich-tablet uitgekomen; bijzonder is dat deze 7-inch Ainovo NOVO7 slechts 99 dollar kost.

Voor deze prijs krijg je toch nog heel redelijke specificaties zoals een 1GHz single-core processor, 4GB geheugen, WiFi, 3G, een USB 2.0- en een HDMI-aansluiting, een microSD-kaartslot, een 1080p Full HD-videorecorder, een VGA-webcam en een 2-megapixel camera.

Andy Rubin, hoofd Android bij Google, zegt "enthousiast te zijn om te zien dat goedkope Android 4.0-tablets met sterke prestaties op de markt komen. Deze tablets zijn erg voordelig voor consumenten en tonen hoe de openheid van Android wereldwijd de innovatie en concurrentie bevordert, wat de consument ten goede komt".

NOVO7: Android 4.0-tablet van $ 99
NOVO7: Android 4.0-tablet van $ 99

De eerste smartphone met Android 4.0 Ice Cream Sandwich, de Samsung Galaxy Nexus, verscheen deze maand in Nederland en BelgiŽ. De NOVO7 komt in eerste instantie exclusief naar China en wordt daarna waarschijnlijk ook in de Verenigde Staten op de markt gebracht. Een Europese release staat vooralsnog niet in de planning. In India verscheen afgelopen oktober ook de Aakash, een Android 2.2-tablet van slechts 26 dollar.

Digital Trends