Interessant:

Internetters zullen altijd muziek sharen

nieuws 1 augustus 2003 om 16:29

Hoewel de muziekindustrie denkt dat hun anti MP3 campagne nut heeft, blijkt dat de meeste muziek-downloaders weinig geven om copyright. Tweederde van de down-loaders vindt het niet erg dat ze de wet overtreden met het sharen van muziek.

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat 35 miljoen volwassen Amerikanen programma's als KaZaA gebruiken, 26 miljoen daarvan staat andere gebruikers ook toe om muziek bij hen te downloaden.

De grootste MP3 waakhond, RIAA, zal niet blij zijn met deze uitkomsten. Het lijkt erop dat al hun campagnes weinig zin hebben gehad.

In Engeland neemt de politiek ook aparte maatregelen tegen MP3's. Zo is een apparaatje dat de MP3's van de Apple iPod omzet in FM golven verboden. De iTrip maakte het mogelijk om MP3's van de iPod te beluisteren op je autoradio. De autoradio pikt simpelweg de frequentie op die de iTrip uitzendt. Het is volgens de politiek echter verboden om FM golven uit te zenden zonder vergunning. Het gebruik van de iTrip zou gelijk staan aan radiopiraterij.

Web User