Interessant:

Toshiba Qosmio F750 3D geintroduceerd

nieuws 8 juli 2011 om 09:14

Toshiba heeft de Toshiba Qosmio F750 3D geintroduceerd; deze 15,6-inch laptop geeft 3D-beelden weer zonder dat daarvoor een speciale bril nodig is. Tevens is het mogelijk om 2D- en 3D-content tegelijkertijd weer te geven.

Op de Toshiba Qosmio F750 3D - die eerder dit jaar in Japan verscheen onder de naam Toshiba Dynabook Qosmio T851/D8CR - is het mogelijk in één venster 3D-beelden bekijken en ondertussen in een ander venster (in 2D) over internet te surfen om aanvullende informatie te zoeken. Toshiba maakt gebruik van een zogenaamde 'switchable' actieve lens om de twee parallactische beelden te scheiden en deze naar het linker- en rechteroog te leiden.

Om je in staat te stellen je positie ten opzichte van het beeldscherm van de laptop te veranderen, is de Qosmio F750 uitgerust met een HD-webcamera met face-tracking technologie die continu in de gaten houdt waar je gezicht zich bevindt. Dit levert een ruim 3D-blikveld op zonder 'blind spots'. Via HDMI is de Qosmio F750 op een (3D) HD-televise aan te sluiten. Tevens beschikt deze high-end laptop over een quad-core Intel Core i7-processor en een Bluray- en DVD-speler.

Toshiba Qosimio F750 3D
Toshiba Qosimio F750 3D

"De Qosmio F750 laat zien hoe Toshiba de schat aan expertise die het in huis heeft op het gebied van onderzoek en ontwikkeling gebruikt om innovatieve technologieën en applicaties om te zetten in reële producten," zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. "Dit nieuwe paradepaardje voorziet in de state-of-the-art technologie waar multimedia-adepten en 'early adopters' naar op zoek zijn."

De Toshiba Qosmio F750 met 3D is naar verwachting vanaf september 2011 beschikbaar, tegen een adviesprijs vanaf €1799,-. De Qosmio F750 is ook zonder 3D verkrijgbaar, in de kleur rood of wit tegen een adviesprijs vanaf €1299,-.

portablegear.nl