Interessant:

Samsung Galaxy S2: onbekende opties

nieuws 14 mei 2011 om 14:46

Dat de Samsung Galaxy S2 (i9100) een helder superAMOLED Plus-display heeft en beschikt over een dual-core processor en Android 2.3 is onderhand wel bekend. PortableGear geeft een overzicht van de onbekendere opties van de S2.

De Samsung Galaxy S2 (i9100) kent veel fantastische specificaties. Vrijwel iedereen noemt altijd het erg heldere 4,3-inch superAMOLED Plus-display, de dual-core processor, de TouchWiz 4.0-interface met de nieuwe Samsung Hubs, de 8-megapixel camera en het Android 2.3-besturingssysteem. Maar daarnaast beschikt het toestel ook over veel andere prettige functionaliteiten, die niet of minder vaak worden genoemd. PortableGear bespreekt zes van deze opties.

WiFi Direct

Naast Bluetooth 3.0 en standaard WiFi ondersteunt de Samsung Galaxy S2 ook WiFi Direct. Dit is een standaard die op termijn waarschijnlijk Bluetooth zal vervangen. Net als met Bluetooth kun je met WiFi Direct draadloos contact maken met andere elektronica (mits die ook WiFi Direct ondersteunen) in je omgeving. Zo kun je je S2 bijvoorbeeld snel koppelen aan een printer of een computer als je een document wilt printen of delen.

Smart TV

Het is mogelijk om video vanaf verschillende Samsung TVs (waaronder de Samsung D7000 en D8000) naar de Samsung Galaxy S2 te streamen. Handig als je bijvoorbeeld een spannende voetbalwedstrijd kijkt waarvan je niets wil missen en je wilt even chips in de keuken pakken. Met twee tuners is het zelfs mogelijk om een tweede TV-kanaal op de Galaxy S2 te ontvangen, voor als je die voetbalwedstrijd helemaal niet wil zien, maar liever South Park kijkt...

Kies Air

De Samsung Galaxy S2 biedt Samsung Kies Air-support voor snel en eenvoudig devicemanagement en draadloze synchronisatie met je PC (via een lokaal WiFi-netwerk). Via Kies Air kan je de content op je telefoon via je PC beheren. Op je PC zie je dan bijvoorbeeld je foto's, video's, muziek en de bladwijzers die op je S2 staan. Ook is je beloverzicht (inclusief gemiste gesprekken) via Kies Air op je PC te bekijken en kan je sms'je versturen vanuit de browser op je computer.

Voice Solution

De Samsung Galaxy S2 ondersteunt Samsung Voice Solution, waarmee het mogelijk is om het toestel via spraakopdrachten te bedienen. Voorlopig werkt dit alleen in het Engels. Tevens wordt Google Voice Search ondersteund, waarmee je in Google met stemopdrachten kan zoeken. Google heeft deze dienst in het Nederlands aangekondigd, maar in de praktijk is de Nederlandse ondersteuning nog zeer gebrekkig.

MMM-widget

Voorgeinstalleerd op de Samsung Galaxy S2 vind je de "MMM-widget", waarbij "MMM" staat voor "Music, Movies en Media". Met deze widget ervaar je je favoriete muziek, films en media waar en wanneer je maar wilt. Via de widget heb je direct toegang tot YouTube, Uitzendinggemist, NU.nl, Twitter, Buienrader en FileIndex (voor een overzicht van actuele files).

Polaris Office

Voor degenen die de Samsung Galaxy S2 willen gebruiken als mobiel kantoor, is het toestel voorzien van de voorgeinstalleerde Polaris Office-toepassing. Hiermee zijn verschillende Office-bestanden eenvoudig te bekijken en te bewerken.

portablegear.nl