Interessant:

Harry Potter als e-book

nieuws 7 april 2011 om 09:40

Nu schrijfster J.K. Rowling eindelijk toestemming lijkt te geven, komen de Harry Potter-boeken waarschijnlijk ook als e-books beschikbaar; voor de uitgeverij is het de enige manier om de vele illegale Harry Potter e-books te bestrijden.

J.K. Rowling wilde tot op heden niet dat haar Harry Potter-boeken digitaal beschikbaar kwamen. Haar literair agent laat nu echter weten dat momenteel "alle mogelijkheden van digitale distributie worden overwogen" en dat de uitgeverij nu "actief" bezig is met de markt van digitale boeken en deze niet meer "enkel in de gaten houdt".

Veel fans waren tot nog toe teleurgesteld dat de Harry Potter-boeken niet als e-books verkrijgbaar waren. Ook de uitgeverij was niet blij, want door het ontbreken van legale Harry Potter e-books is het aanbod van illegale Harry Potter e-books (in PDF- en TXT-formaat) via websites als The Pirate Bay en verschillende torrentsites aanzienlijk gegroeid. Met het aanbieden van legale edities denkt de uitgeverij de illegale kopieen grotendeels te kunnen bestrijden.

Het is nog niet bekend wanneer de eerste legale Harry Potter e-book te koop is. In Nederland was voor het eerst dit jaar het Boekenweekgeschenk als e-book verkrijgbaar.

The Bookseller