Interessant:

Apple iPad 2 geintroduceerd

nieuws 2 maart 2011 om 22:33

In San Francisco heeft Apple vanavond de iPad 2 geďntroduceerd. De iPad 2 is geen revolutie, maar een evolutie. De iPad 2 is lichter dan zijn voorganger en biedt HDMI-out, een camera en een dual-core processor.

De eerste iPad - hoe vernieuwend ook - viel veel kritiek ten deel. Het apparaat wat fors geprijsd, slecht uitbreidbaar (geen USB poorten) en bood beperkte specificaties (geen camera). Met de introductie van de iPad 2 komt Apple nu ten dele tegemoet aan deze kritiek door een camera en een HDMI-uitgang (hiertoe moet je wel een optionele kabel aanschaffen) toe te voegen. De dual-core processor en het vernieuwde iOS 4.3 dragen bij aan een verbeterde gebruikerservaring. De prijs blijft echter hetzelfde.

Apple iPad 2
Apple iPad 2

De introductie van de iPad 2 is te bestempelen als 'typisch Apple'. De minpunten van een vorige versie worden aangepakt, de prijs blijft hetzelfde en het geheel wordt verkocht als een nieuw - in de woorden van Apple - "magical device". Verrassend was dat de presentatie van de nieuwe iPad deels werd gedaan door Apple-topman Steve Jobs, die wegens gezondheidsredenen eigenlijk met ziekteverlof is.

De iPad 2 - verkrijgbaar in een witte of zwarte uitvoering - ligt vanaf 25 maart 2011 in de schappen van de Nederlandse (r)etailers. De prijzen van een iPad 2 met alleen WiFi zijn respectievelijk € 479 (16GB), € 579 (32GB) en € 679 (64GB). De iPad 2 met WiFi + 3G ondersteuning kost € 599 (16GB), € 699 (32GB) of € 799 (64GB).

Apple iPad 2: black & white
Apple iPad 2: black & white

Lees binnenkort op PortableGear meer over de iPad 2. Met onder andere een gedetailleerde vergelijking tussen de iPad en de iPad 2, een nadere blik op iOS 4.3 en een vergelijk van de iPad 2 met zijn naaste concurrenten, waaronder de Galaxy Tab 10.1.

portablegear.nl