Interessant:

The Pirate Bay komt met The Music Bay

nieuws 24 januari 2011 om 13:11

Volgens de website TorrentFreak komt het beruchte The Pirate Bay binnenkort met een nieuwe (illegale) service om de muziekindustrie te pesten: The Music Bay.

TorrentFreak maakt dit op uit het gegeven dat het subdomein fear.themusicbay.org momenteel 'comming soon' [sic] is. Tevens zegt TorrentFreak informatie van een Pirate Bay-insider te hebben vernomen, die zegt dat The Music Bay op komst is. De staf van The Pirate Bay wil echter niets prijsgegeven over de mogelijke komst van The Music Bay. Gezien de naam is het voor de hand liggend dat het een platform wordt met (illegale) muziek. De domeinnaam themusicbay.org is al enige jaren in bezit van The Pirate Bay.

De insider vertelde tegenover TorrentFreak: "de muziekindustrie kan zich niet voorstellen waar wij de komende maanden allemaal mee gaan komen. Jarenlang hebben ze geklaagd over piraterij, maar nu komt er een reden voor ze om echt bang te worden". De uitrol van de nieuwe The Music Bay-service zou "een speciale verrassing zijn voor de 78ste verjaardag van de IFPI." De IPFI is de "International Federation of the Phonographic Industry", een anti-piraterij organisatie, en is een van de belangrijkste bestrijders van The Pirate Bay.

The Pirate Bay staat de laatste jaren onder (gerechtelijke) druk. De site werd verschillende keren offline gehaald, wat overigens veel protesten van sympathisanten opleverde. The Pirate Bay kon in 2009 zelfs op zoveel steun rekenen dat de The Pirate Party een zetel in het Europees Parlement haalde. In de zomer van 2009 was er sprake van dat The Pirate Bay zou worden overgenomen door het Zweedse softwarebedrijf Global Gaming Factory X en zou worden omgevormd naar een legale service. Dit is echter uiteindelijk niet doorgegaan, omdat het Zweedse softwarebedrijf verschillende afspraken niet nakwam.

TorrentFreak