Interessant:

VS wint Irak-oorlog maar verliest Irak-telecomstrijd

nieuws 20 mei 2003 om 00:10

Bagdad krijgt binnen niet al te lange tijd een kleinschalig GSM netwerk. Het zou gaan om een netwerk voor ongeveer 10.000 klanten.

Het failliete Worldcom, tegenwoordig opererend onder de naam MCI, heeft de opdracht in de wacht gesleept. De order heeft een waarde van 45 miljoen dollar.

De keuze voor een GSM netwerk is opvallend omdat er grote weerstand in de VS bestaat tegen de GSM standaard. De Amerikanen geven -natuurlijk- de voorkeur aan hun eigen CDMA netwerk. Met name de Franstaligheid van de GSM afkorting stoot de nationalistische Amerikanen tegen de borst.

Volgens een woordvoerder moet de invloed van een werkend GSM netwerk niet onderschat worden. Een GSM netwerk is van immense waarde zowel op de korte als op de lange termijn, aldus deze beste man.

Critici vinden het vreemd dat uitgerekend Worldcom de opdracht in de wacht heeft gesleept. Allereerst zijn daar de financiele problemen van het bedrijf. Daarnaast heeft Worldcom nog nooit een GSM netwerk gebouwd. Vermoedelijk heeft Worldcom de opdracht gekregen om het Amerikaans ongenoegen enigzins te sussen.

Cellular News