Interessant:

Libanon arresteert spionerende gsm-techneut

nieuws 21 juli 2010 om 08:00

Een gsm-techneut uit Libanon is gearresteerd omdat hij 14 jaar lang de geheime dienst van Israel toegang zou hebben gegeven tot het Libanese telecommunicatiesysteem.

De 56-jarige man, bekend als "Charbel Q", werkte voor het Libanese mobiele telefoonnetwerk van Alfa. Hij was daar een belangrijke manager en techneut, waarmee hij een perfecte spion was voor de vijand. Dat heeft een officier van de Libanese militaire inlichtingendienst laten weten.

"Charbel Q" zou volgens lokale media zelfs een belangrijk figuur zijn geweest in de oorlog tussen Libanon en Israel in 2006. Hij zou Israelische troepen hebben geholpen met het lokaliseren van belangrijke personen als zij een telefoontje pleegden. Libanon is formeel gezien nog altijd in oorlog met Israel en arresteerde sinds april al meer dan 70 mensen wegens spionage. Op spionage kan de doodstraf staan.

Een ander land dat bekend staat om spionage-activiteiten is China. Op de Olympische Spelen van 2008 in China werden bijvoorbeeld veel GSM's afgeluisterd.

Cellular-news