Interessant:

Ontvangstproblemen iPhone 4 weergaveprobleem

nieuws 5 juli 2010 om 09:58

Apple heeft in een officiele brief laten weten dat de iPhone 4 geen echte ontvangstproblemen zou hebben; het zou volgens Apple slechts gaan om een eenvoudig weergaveprobleem.

Vorige week was veelvuldig in het nieuws dat de iPhone 4 geteisterd zou worden door ontvangstproblemen als het toestel op een bepaalde manier wordt vastgehouden. Door de iPhone 4 aan de linkeronderzijde vast te pakken, zouden twee interne antennes van het toestel met elkaar worden verbonden en zou er signaalverlies optreden.

In een officiele brief aan de "iPhone 4 Users" laat Apple weten "verrast te zijn door de verhalen over ontvangstproblemen en deze onmiddellijk te hebben onderzocht". Apple geeft nu echter een opmerkelijke draai aan het verhaal: de "ontvangstproblemen" van de iPhone 4 zouden slechts een weergaveprobleem zijn.

Oftewel: de iPhone 4 heeft helemaal geen echte vermindere ontvangst als je hem op een bepaalde manier vasthoudt, aldus Apple. Wat er volgens Apple wel gebeurt is dat er bij de weergave van de ontvangst in signaalbalkjes abusievelijk minder balkjes worden getoond dan het aantal dat de daadwerkelijke ontvangst zou tonen. Volgens Apple komt dit door "een fout in de formule waarmee de signaalsterkte wordt gemeten".

Apple zegt nu dat "gebruikers die de balkjes van de signaalsterkte heel veel zien dalen als ze de iPhone 4 op een bepaalde manier vasthouden zich waarschijnlijk al in een gebied met een zwak signaal bevinden. Waarschijnlijk weten ze dit echter niet, omdat er per ongeluk nog wel veel signaalbalkjes worden getoond". Vreemd is wel dat Apple verder helemaal niet meer ingaat op het gegeven dat bij veel gebruikers juist signaalverlies optreedt als zij het toestel op een bepaalde manier vasthouden.

Apple komt binnen enkele weken met een gratis software-update voor de iPhone 4 die het 'weergave-ontvangstprobleem' moet oplossen. Omdat volgens Apple het probleem al sinds de originele iPhone bestaat, komt de update ook beschikbaar voor de iPhone 3G en de iPhone 3GS.

Apple