Interessant:

Amerikaanse regering steunt de RIAA

nieuws 21 april 2003 om 20:12

De Amerikaanse regering steunt de muziekindustrie in zijn strijd tegen MP3 en file-sharing. Een Amerikaanse regionale rechtbank heeft bepaald dat internet-provider Verizon de identiteit van hun klanten bekend moeten maken.

De RIAA had Verizon, via de rechtbank, gedwongen de identiteit bekend te maken van een internetter die meer dan zeshonderd MP3-bestanden, via file-sharing, aan anderen aanbood.

RIAA wilde dat de rechtszak als bodemprocedure zou dienen, dat wil zeggen dat alle internet-providers in Amerika gedwongen worden om de identiteit van hun klanten bekend te maken, aan bijvoorbeeld de RIAA. De Amerikaanse federale rechtbank zal bepalen of er werkelijk een dergelijke wet komt. Rechten deskundigen denken dat de federale rechtbank het voorstel zal goedkeuren.

De RIAA gaat ondertussen gewoon verder met haar anti-MP3 strijd, in een andere rechtszaak wordt een muzieksite aangeklaagd voor het verspreiden van een miljoen MP3's. De RIAA eist het magistrale bedrag van 135.000 euro per nummer.

nineMSN