Interessant:

Japan wil SIM-lock verbieden

nieuws 30 maart 2010 om 17:02

De regering van Japan overweegt om mobiele telefoons met een sim-lock te verbieden; de drie belangrijkste Japanse operators verkopen momenteel alleen telefoons waarin hun eigen simkaarten passen.

Dat betekent dat Japanners geen andere simkaarten in hun mobieltjes kunnen gebruiken. In het buitenland moeten zij daarom wel gebruik maken van de internationale services van de Japanse providers (of ze moeten een nieuwe telefoon erbij kopen).

Kazuhiro Haraguchi, de minister van Communicatie van Japan, heeft vragen gesteld over deze praktijken en wil dat er verandering in komt. NTT DoComo, de belangrijkste Japanse operator, heeft in een reactie gezegd dat er "goed doordachte discussies" nodig zijn alvorens iets te veranderen.

"Wij bieden unieke functies naast het bellen", aldus NTT DoCoMo, "en dat is mogelijk door de unieke telefoons". Met de functies doelt het bedrijf op internet- en netwerkfunctionaliteiten. Volgens NTT DoCoMo kan het afschaffen van de SIM-lock ertoe leiden dat deze services beperkt worden.

Google