Interessant:

MSI-gebruikers boos om 1-april-grap

nieuws 31 maart 2010 om 09:36

De Taiwanese fabrikant MSI heeft door een te vroeg aangekondigde 1-april-grap kwaad bloed gezet bij zijn gebruikers; het bedrijf verstuurde het bericht met de grap al op 25 maart.

MSI verstuurde het mailbericht aan alle geregistreerde forumgebruikers, dat zijn er wereldwijd ongeveer 100.000. In de mail stond dat het technische support team genoeg had van het beantwoorden van vragen waarop de antwoorden ook in de producthandleiding zijn te vinden.

Om deze onnodige vragen voortaan te voorkomen zou MSI daarom een "RTFM-chip" hebben ontwikkeld. "RTFM" staat voor "Read The Fucking Manual". De chip zou kunnen detecteren of een gebruiker de handleiding wel of niet gelezen heeft. Als dit niet het geval zou zijn en er wordt een overbodige vraag gesteld, zou de support-account van de vraagsteller worden afgesloten.

Het hele verhaal over de RTFM-chip was natuurlijk onzin en was bedoeld als 1-april-grap. Omdat MSI de mail echter te vroeg verstuurde, herkenden veel gebruikers de grap niet en dat leverde veel verontwaardige reacties op. MSI heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

ComputerIdee