Interessant:

Oude mobieltjes voor Haiti

nieuws 20 januari 2010 om 10:43

Vandaag start TweedeNummer.nl samen met zonzoo.nl een actie om Haïti te helpen: lever je oude mobiel in en steun de slachtoffers van de aardbeving in Haïti; de actie is echter grotendeels eigenbelang.

zonzoo.nl zorgt ervoor dat de ingeleverde mobieltjes een tweede leven krijgen en verkocht worden. Het geld gaat direct naar Giro 555. Iedereen die zijn of haar tweede of oude mobieltje inlevert, krijgt tevens gratis een tweede telefoonnummer voor op zijn huidige mobiel. Met deze toepassing, die TweedeNummer.nl sinds 2 januari 2010 geïntroduceerd heeft, is het niet meer nodig om meerdere mobiele telefoons te hebben.

Natuurlijk is elke actie voor het zwaar getroffen Haïti een goed initiatief. Toch heeft deze actie ook een nare nasmaak: over de rug van het getroffen land lijken TweedeNummer.nl en zonzoo.nl nog even wat extra naamsbekendheid te willen scoren.

Hypocriet is dat zonzoo.nl het geld niet zelf genereert, maar dus alleen het geld van ontvangen oude toestellen overmaakt naar Giro 555. Bovendien biedt zonzoo.nl niet erg hoge prijzen voor oude telefoons. Voor een iPhone 3GS 16GB krijg je bij deze club bijvoorbeeld 180 euro, terwijl je er op Marktplaats bijna 500 euro voor kan vangen. Oftewel: als je Haiti wil steunen kan je beter zelf je oude toestel verkopen en het geld overmaken naar Giro 555. De betrokkenheid van TweedeNummer.nl is al helemaal discutabel: een tweede nummer voor je huidige mobiel is bij hen altijd al gratis aan te vragen. De actie is voor TweedeNummer.nl dan ook een handige manier om wat extra klanten binnen te halen.

portablegear.nl