Interessant:

Nokia N900 is niet perfect

nieuws 30 november 2009 om 09:30

De Nokia N900 wordt behoorlijk lovend ontvangen, maar perfect is het uiteraard nog niet; PortableGear bekijkt wat men de belangrijkste plus- en minpunten vindt.

De Nokia N900 is Nokia's eerste internet tablet waarmee het ook mogelijk is om te bellen. Het toestel beschikt over een touchscreen, uitschuifbaar qwerty-toetsenbord, een 5 megapixel camera en 32GB opslaggeheugen. Dankzij de krachtige processor en het Maemo 5-besturingssysteem is het toestel, volgens Nokia, zeer geschikt voor multitasking.

Niet iedereen is enthousiast over de N900 als telefoon. MobileCowboys vindt het belangrijkste minpunt dat "de N900 niet is gemaakt om mee te bellen (…) de user interface is er zeker (nog) niet op ingericht". Volgens de mobiele cowboys zal het voor veel gebruikers "net iets te veel moeite vergen om de belfunctie op te starten" door de vele stappen die je ervoor moet doen. Fysieke toetsen waarmee direct de belfunctie had kunnen worden geactiveerd waren welkom geweest. Daarentegen krijgen de prestaties en de mediaspeler een grote pluim.

Omdat de N900 in eerste instantie een internet tablet is en pas in tweede instantie een telefoon, is er slechts beperkte support van een 'portrait mode'; de meeste functies bedien je in de 'landscape mode' (dus met het scherm in de breedte). Pocket-lint.com schrijft dat de N900 geen 'happy puppy' is in de portrait mode: alleen met het toestel dichtgeschoven kan je gebruik maken van de portrait mode. Al het andere is in de landscape-mode weergegeven, zelfs het te customizen homescreen. Als telefoon vindt Pocket-lint de N900 weer wel prettig werken, met makkelijk toegang tot contacten. Deze site is verder erg te spreken over de multitaskingmogelijkheden, maar minder over de accuduur.

Elektronicasite T3.com vindt het scherm van de N900 erg fraai, maar ergert zich ook aan de bijna altijd verplichte landscape-mode. Bovendien vinden zij dat het niet duidelijk is wanneer je een bericht hebt ontvangen; deze informatie zou prominenter kunnen worden weergegeven. Hier wederom pluimen voor de multitasking mogelijkheden en kritiek op de beperkte accuduur. T3 is een van de weinige sites die kritiek uit op het feit dat je met Nokia N900 niet kan mms'en, wat toch een gemis is op zo'n multimedia-machine die veel mensen als telefoon gebruiken.

Al met al is er dus veel positiefs te melden over de N900, maar er zijn ook wel enkele minputen. De Nokia N900 is inmiddels in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van 599 euro.

portablegear.nl


Gerelateerde producten