Interessant:

Opta tevreden over KPN sms op vaste net

nieuws 17 maart 2003 om 20:53

Telecomtoezichthouder Opta heeft de voorstellen van KPN voor de tarieven van sms via het vaste net goedgekeurd. De Opta voorziet nog wel problemen in de verspreiding van commerciële sms-berichten via het vaste net.

De Opta heeft in een openbare brief zijn goedkeuring voor de plannen aan KPN laten weten. Maar de Opta vindt de prijzen niet voordelig, ze zijn eerlijk naar de consument toe en bieden concurrenten de mogelijkheid om vergelijkbare diensten te leveren.

Voor het versturen van een sms'je vanaf een vaste telefoon 0,22 euro, dit is ongeveer gelijk aan het tarief van het versturen van een sms'je met een mobiele telefoon.

Wat Opta zorgen baart zijn de commerciële diensten die KPN via het vaste net wil gaan aanbieden. Omdat dit veel problemen oplevert op het mobiele net, wil de Opta dat de onlangs opgestelde gedragscode voor commerciële sms-diensten ook voor het vaste net gaan gelden. Het mag in geen geval zo zijn dat gebruikers ongewenste sms'jes krijgen op hun vaste aansluiting.

Sinds 10 maart kan iedereen via het vaste net sms'en, behalve gebruikers van Dutchtone. Dutchtone vindt dat KPN teveel vraagt voor het doorgeven van de berichten.

Planet Multimedia