Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSToesteleigen
Opslag MB
Scherm2,0" (200 ppi)
Camera2,0 megapixel
Foto Motorola E8 1 Foto Motorola E8 2 Foto Motorola E8 3 Foto Motorola E8 4 Foto Motorola E8 5 Foto Motorola E8 6 Foto Motorola E8 7

Inleiding

De Motorola E8 is een bijzondere multimediale verschijning. Met de Motorola E8 maak je zeker indruk, omdat de voorkant van het toestel knoploos is. Als het toestel standby staat, is alleen een spiegelend vlak te zien. Zodra je het toestel inschakelt lichten de knoppen die je nodig hebt op. Muziekknoppen voor muziekplayback, cameraknoppen voor fotografie en een regulier keypad voor bellen en sms'en. Dankzij haptonomics heb je daadwerkelijk het gevoel een knop in te drukken, terwijl je in werkelijkheid op een plat vlak drukt. Erg fraai. De E8 biedt verder alles wat je van een multimedia telefoon kan verwachten, zoals muziekplayback, bluetooth, uitbreidbaar geheugen en een ingebouwde camera. De Motorola E8 is tijdens de CES 2008 in Las Vegas aan het publiek getoond, tegelijk met de Motorola Z10.

Apparaat & afmetingen

De Motorola E8 is een muziektelefoon met een gewicht van 100 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 11,50 x 5,30 x 1,10 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 300 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 300 uur. De Motorola E8 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De Motorola E8 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de E8 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Motorola E8 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Motorola E8 heeft 2 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De E8 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Multimedia

Met de Motorola E8 kan je zowel audio (mp3 en wma) als video (.3gp) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De E8 is voorzien van een ingebouwde FM radio en een voicerecorder. De Motorola E8 heeft een ingebouwde camera met een 2.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf. De Motorola E8 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (265.000 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels.

Prijzen en beoordelingen Motorola E8

Van de Motorola E8 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Motorola E8 is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,3. Lees in het Motorola E8 testoverzicht de testen

Specificaties Motorola E8

Algemeen
ProductMotorola ROKR E8
Aankondiging2008
Verkoopstart2008
Design
Kleuren

Gewicht100 gram
Afmetingen115,0 x 53,0 x 11,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSToesteleigen
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag2 GB + microSD
Scherm
Scherm2,0" (200 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB