Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Mobile 5.0
Opslag MB
Scherm2,6" (154 ppi)
Camera2,0 megapixel
Foto Mio Leap K1 1

Inleiding

Mio introduceerde de Mio Leap K1 op de Computex beurs in Taiwan in juni 2008, tegelijkertijd met de Mio Leap G50 (Lovebird). De Mio Leap K1 is een dual slider met touchscreen en met GPS-navigatie aan de ene kant en belfuncties aan de andere kant. De K1 draait verder op Windows Mobile 5.0 en heeft een spreekduur van 5 uur. Verdere specificaties van de Mio Leap K1 zijn nog niet bekend; ook is het nog even afwachten wanneer hij op de Nederlandse markt komt.

Apparaat & afmetingen

De Mio Leap K1 is een smartphone met GPS met een gewicht van 125 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 5,40 x 10,50 x 1,50 centimeter. De Mio Leap K1 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De Mio Leap K1 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Leap K1 kan je relatief snel mobiel internetten dankzij de EDGE ondersteuning. EDGE wordt op dit moment in Nederland echter niet meer ondersteund. Daardoor ben je aangewezen op het veel tragere GPRS. In het buitenland is EDGE nog wel populair. Met de Mio Leap K1 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Mio Leap K1 heeft 64 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Multimedia

Windows Mobile biedt standaard een breed scala aan multimediafuncties. Zo kan je WMA en MP3 bestanden luisteren, en kan je WMV en MPEG video's bekijken. Met nieuwe software kan je ook andere bestandsformaten luisteren of bekijken. De Mio Leap K1 heeft een ingebouwde camera met een 2.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Mio Leap K1 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 240 pixels. De Mio Leap K1 draait op Windows Mobile 5.0. Versie 5.0 van Windows Mobile, Microsofts mobiele besturingssysteem, verscheen in 2005. Dit is de eerste editie van Windows Mobile met push-ondersteuning via Microsoft Exchange Server en met Office Mobile.

Prijzen en beoordelingen Mio Leap K1

Van de Mio Leap K1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Mio Leap K1 beschikbaar.

Specificaties Mio Leap K1

Algemeen
ProductMio Leap K1
Aankondiging2008
Verkoopstart2008
Design
Kleuren

Gewicht125 gram
Afmetingen54,0 x 105,0 x 15,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Mobile 5.0
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 400 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag64 MB + microSD
Scherm
Scherm2,6" (154 ppi)
Resolutie320 x 240px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidEDGE
DualSIM
VerbindingUSB