Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows 8.1
Opslag128 GB
Scherm10,6" (208 ppi)
Camera1,0 megapixel
Foto Microsoft Surface Pro 2 1 Foto Microsoft Surface Pro 2 2

Inleiding

De Microsoft Surface Pro 2 is een professionele Windows-tablet met een 10,6-ich touchscreen. Dit display is even groot als van de originele Surface Pro en heeft dezelfde schermresolutie (1.920 x 1.080 pixels), maar volgens Microsoft is de kleuraccuratesse 46 procent beter en is de schermspiegeling nu minimaal. De Surface Pro 2 beschikt daarnaast over een nieuwe, krachtigere Intel Core i5 Haswell-processor, die niet alleen zorgt voor snellere prestaties maar ook voor een betere accuduur (volgens Microsoft tussen de 7 en 10 uur). Daarnaast heeft dit tweede Surface Pro-model een minder luide koeling dan zijn voorganger. De Surface Pro 2 draait op Windows 8.1 Pro en is met de kickstand in twee standen te gebruiken, waardoor de tablet prettiger op schoot of op het bureau te gebruiken is. De nieuwe optionele Touch Cover 2 dubbelt als toetsenbord en beschermhoes in één, maar is nog lichter en dunner én is nu voorzien van achtergrondverlichting. De Surface 2 Pro beschikt tot slot over een Mini DisplayPort (waarmee je video's op een groot scherm kan projecteren), WiFi, Bluetooth 4.0, een microSD-kaartslot en een USB 3.0-aansluiting. Tevens ontvang je gratis ongelimiteerde Skype WiFi en 200GB gratis SkyDrive opslag voor twee jaar. Tegelijkertijd met dit model is de Microsoft Surface 2 (met Windows 8.1 RT) aangekondigd. De Pro 2 is opgegevolgd door de Surface Pro 3.

Apparaat & afmetingen

De Microsoft Surface Pro 2 is een professionele Windows 8-tablet met een gewicht van 907 gram. De afmetingen van het tablet zijn 27,5 x 17,3 x 1,3 centimeter. De afmetingen van het tablet zijn 27,5 x 17,3 x 1,3 centimeter. De Microsoft Surface Pro 2 is verkrijgbaar in de kleuren blauw, paars en zwart.

Specificaties

De Microsoft Surface Pro 2 is voorzien van een 1,6 GHz Intel Core i5-4200U dual-core processor. De Microsoft Surface Pro 2 heeft 64 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement, met aparte simkaart, vereist. Het tablet ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 1-megapixel camera. De camera op de Microsoft Surface Pro 2 heeft geen flitser. De Microsoft Surface Pro 2 is uitgerust met een IPS-scherm met een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. De Surface Pro 2 is verkrijgbaar in de kleuren blauw, paars en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Microsoft Surface Pro 2 draait op Windows 8.1. Windows 8 is de eerste versie van Windows die is geoptimaliseerd voor touchscreen-gebruik op tablets. Niettemin is deze versie ook geschikt voor traditioneel gebruik op de PC met muis en toetsenbord. Opvallend aan Windows 8 is de kleurrijke interface met grote blokken in felle kleuren. Windows 8.1 is een kleine update van Windows 8 met meer personalisatie-mogelijkheden, betere management- en beveilingsopties bieden voor zakelijke gebruikers, de vernieuwde Internet Explorer 11-browser en de terugkeer van de startknop (waarmee je direct terugkeert naar het moderne startscherm).

Prijzen en beoordelingen Microsoft Surface Pro 2

Van de Microsoft Surface Pro 2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Microsoft Surface Pro 2 is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,7. Lees in het Microsoft Surface Pro 2 testoverzicht de testen

Specificaties Microsoft Surface Pro 2

Algemeen
ProductMicrosoft Surface Pro 2
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht907 gram
Afmetingen275,0 x 173,0 x 13,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows 8.1
CPU/Geheugen
ProcessorIntel Core i5-4200U
Kloksnelheid2 core (max 1,6 GHz)
RAM4 GB
Opslag64 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm10,6" (208 ppi)
Resolutie1.920 x 1.080px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera1,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingNee