Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8.1
Opslag MB
Scherm5,5" (439 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto LG Q7 1 Foto LG Q7 2 Foto LG Q7 3 Foto LG Q7 4

Inleiding

LG heeft in mei 2018 de LG Q7 geïntroduceerd. Met een introductieprijs van rond de 340 euro behoort deze tot het middensegment van de smartphones, terwijl de telefoon veel overeenkomsten heeft met zijn duurdere broer, de LG G7 ThinQ. De Q7 volgt de Q6 op. Door het dunne ontwerp en het 5,5 inch Full HD beeldscherm (in 18:9 verhouding) dat bijna de hele voorkant in beslag neemt ziet de telefoon er uit als een echte high-end smartphone. Op de achterzijde van de telefoon is een 13 megapixel camera te vinden, uitgerust met portretmodus-software. Onder de camera zit een vingerafdruksensor. Met deze sensor kan je snel je telefoon ontgrendelen maar de sensor heeft ook een aantal andere functies: zo is de sensor te gebruiken als snelle ontspanner of om screenshots te maken. Aan de voorzijde is de Q7 uitgerust met een 8 megapixel selfiecamera. De LG Q7 is heeft een octa-core processor, maar is wel een stuk minder krachtig dan de LG G7 ThinQ. Het toestel heeft 3 GB RAM en 32 GB opslagruimte, dit is met een microSD kaart uit te breiden tot maximaal 2 TB. De 3000mAh batterij is snel op te laden met USB-C. De telefoon is IP68 gecertificeerd, en dus water- en stofbestendig. De LG Q7 draait op Android Oreo onder een LG UX-skin.

Besturingssysteem LG Q7

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen LG Q7

Van de LG Q7 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG Q7 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het LG Q7 testoverzicht de test

Specificaties LG Q7

Algemeen
ProductLG Q7
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen143,8 x 69,3 x 8,4 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8.1
CPU/Geheugen
ProcessorMediaTek MT6750
Kloksnelheid8 core (max 1,5 GHz)
RAM3 GB
Uitbreidbaar
Opslag32 GB + microSD
Scherm
Scherm5,5" (439 ppi)
Resolutie1.080 x 2.160px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Aantal camera'sNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB-C