Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSToesteleigen
Opslag MB
Scherm3,0" (155 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto LG Prada II 1 Foto LG Prada II 2

Inleiding

De LG Prada II is de opvolger van de in 2007 geintroduceerde LG Prada. Net als zijn voorganger is de Prada II, met modelnummer KF900, een echte stijlvolle fashiontelefoon met helder 3" inch touchscreen. Nieuw is de toevoeging van een superdun uitschuifbaar qwerty-toetsenbord en bewegingssensor. Je kan dus nog makkelijker typen op deze zeer luxueuze en minimalistisch vormgegeven modetelefoon. Ook wat betreft overige specificaties gaat de Prada II een stap vooruit met 5 megapixel camera en HSDPA-ondersteuning, waar het vorige model enkel een 2 megapixel camera en EDGE-ondersteuning bood. WiFi wordt ditmaal eveneens ondersteunt, waar dat bij het vorige model nog ontbrak. Al met al heeft LG met de LG Prada II een nog completere fashionphone ontworpen dan zijn toch al zeer stijlvolle en complete voorganger. Eind 2011 werd de Prada II opgevolgd door de LG Prada 3.0.

Apparaat & afmetingen

De LG Prada II is een fashion phone van Prada en LG met een gewicht van 180 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 10,50 x 5,40 x 1,60 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 180 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 400 uur. De LG Prada II is verkrijgbaar in de kleuren zwart en grijs.

Bel- & datafuncties

De LG Prada II ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Prada II kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de LG Prada II kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De LG Prada II heeft 130 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Prada II heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de LG Prada II kan je zowel audio (MP3) als video (MPEG) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Prada II is voorzien van een ingebouwde FM radio en een voicerecorder. De LG Prada II heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De LG Prada II is uitgerust met een TFT kleurenscherm (262.144 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 400 pixels.

Prijzen en beoordelingen LG Prada II

Van de LG Prada II staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG Prada II is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,8. Lees in het LG Prada II testoverzicht de testen

Specificaties LG Prada II

Algemeen
ProductLG Prada II
Aankondiging2008
Verkoopstart2008
Design
Kleuren

Gewicht180 gram
Afmetingen105,0 x 54,0 x 16,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSToesteleigen
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 850 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag130 MB + microSD
Scherm
Scherm3,0" (155 ppi)
Resolutie240 x 400px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB