Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag MB
Scherm4,7" (234 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto LG Optimus L9 1 Foto LG Optimus L9 2 Foto LG Optimus L9 3 Foto LG Optimus L9 4 Foto LG Optimus L9 5

Inleiding

De LG Optimus L9 (P760) is een zeer slanke (9,1 millimeter dik) smartphone met een 4,7-inch IPS-touchdisplay en het Android 4.0 Ice Cream Sandwich-besturingssysteem. De L9 is voorzien van een 1GHz dual-core processor, 1GB RAM en 4GB geheugen (uitbreidbaar via microSD). Middels WiFi,  Google Talk Video Chat en de VGA-webcam behoort videochatten tot de mogelijkheden. Verder kan je rekenen op een 2.150mAh accu, 3G/HSDPA, DLNA, Bluetooth 3.0, FM-radio, Polaris Office en een 5-megapixel camera met LED-flitser. Bijzondere functionaliteiten zijn QuickMemo (waarmee je snel en eenvoudig aantekeningen over de interface heen kan maken) en Scan Translator / QTranslator (een vertalingsfunctie). Bijzonder aan Scan Translator is dat je hele teksten (dus niet alleen enkele woorden) kan vertalen en dat het middels Optical Character Recognition (OCR) ook teksten direct kan inlezen en vertalen. Middels Voice Shutter maak je een foto zonder een knop in te drukken door simpelweg "Cheese!" te roepen. Tot slot is er de My Style Keypad-functie, waarmee je de weergave van het keypad kan instellen op rechts- of linkshandig. De LG Optimus L9 komt in het wit. Eerder zagen de Optimus L7 (4,3-inch), Optimus L5 (4-inch) en Optimus L3 (3,2-inch) het levenslicht. De L9 is opgevolgd door de Optimus L9 II.

Apparaat & afmetingen

De LG Optimus L9 weegt 125 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 13,2 x 6,8 x 0,9 centimeter. De LG Optimus L9 is enkel verkrijgbaar in de kleur wit.

Bel- & datafuncties

De LG Optimus L9 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Optimus L9 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de LG Optimus L9 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De LG Optimus L9 heeft 4 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Optimus L9 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De LG Optimus L9 bedien je middels een touchscreen. De LG Optimus L9 heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 5,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 0,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De LG Optimus L9 is uitgerust met een IPS kleurenscherm (16.777.216 kleuren). IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Dit scherm heeft een resolutie van 960 x 540 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De LG Optimus L9 draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG Optimus L9

Van de LG Optimus L9 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG Optimus L9 is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het LG Optimus L9 testoverzicht de testen

Specificaties LG Optimus L9

Algemeen
ProductLG Optimus L9
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht125 gram
Afmetingen132,0 x 68,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen2.150 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid2 core (max 1 GHz)
RAM1 GB
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm4,7" (234 ppi)
Resolutie960 x 540px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera0,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB