Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag MB
Scherm4,0" (233 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto LG Optimus L5 II 1 Foto LG Optimus L5 II 2 Foto LG Optimus L5 II 3 Foto LG Optimus L5 II 4 Foto LG Optimus L5 II 5

Inleiding

De LG Optimus L5 II (E460) volgt de originele Optimus L5 op. Dit vernieuwde (4-inch) model is voorzien van een 1GHz Cortex A9-processor (was een 800MHz Cortex A5-processor) en Android 4.1 (was Android 4.0). Daarnaast biedt de Optimus L5 II bijzondere functies als Quick Button (een knop waarvan je zelf kan bepalen welke functie ermee geactiveerd wordt), Quick Memo (om foto's of afbeeldingen van aantekeningen te voorzien), Smart LED (via een gekleurd LED-lichtje wordt aangegeven of je een gemiste oproep of bericht hebt ontvangen) en Safety Care (wanneer een noodnummer gebeld wordt, of de telefoon een bepaalde tijd niet wordt gebruikt, stuurt je smartphone automatisch een bericht met je locatie aan een, door jezelf ingesteld, persoon). Tegelijkertijd met de Optimus L5 II zijn deáOptimus L3 II en Optimus L7 II gepresenteerd.

Specificaties

De LG Optimus L5 II is voorzien van een 1 GHz ARM Cortex-A9 processor met 512 MB RAM. De LG Optimus L5 II heeft 4 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 1.700 mAh. Met de Optimus L5 II kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 5-megapixel camera. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De LG Optimus L5 II is uitgerust met een True HD IPS-scherm met een resolutie van 480 x 800 pixels. De True HD IPS is een heldere schermtechnologie, die onder meer een 1280 x 720 HD-schermresolutie (met een 16:9-verhouding) ondesteunt. De LG's Mobile Graphic Engine zorgt ervoor dat kleuren automatisch worden aangepast. Tot slot biedt de Optimus L5 II ook een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De LG Optimus L5 II is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Besturingssysteem (OS)

De LG Optimus L5 II draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG Optimus L5 II

Van de LG Optimus L5 II staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG Optimus L5 II is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,3. Lees in het LG Optimus L5 II testoverzicht de testen

Specificaties LG Optimus L5 II

Algemeen
ProductLG Optimus L5 II
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht125 gram
Afmetingen118,0 x 62,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.700 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A9
Kloksnelheid0 core (max 1 GHz)
RAM512 MB
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm4,0" (233 ppi)
Resolutie480 x 800px
SchermsoortTrue HD IPS
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB