Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Scherm6,0"
Touchscreen
Opslag MB
WiFi
Foto iRiver Story 1 Foto iRiver Story 2

Inleiding

De iRiver Story (EB02) is een e-reader met een 6-inch eInk-display, dat net zo prettig is af te lezen als regulier papier. iRiver belooft een accuduur die lang genoeg is voor 9.000 pagina-omslagen. De iRiver Story heeft 2GB geheugen, dat je met een SD-geheugenkaart met maximaal 32GB kan uitbreiden. Je kan er dus heel wat e-books op kwijt. Tevens is de iRiver Story te gebruiken als mp3-speler en voor het afspelen van audioboeken. Middels de 3,5mm poort is eenvoudig elke standaard headset aan te sluiten. Handig is dat je op de iRiver Story ook Office (Word, Excel, PowerPoint)-bestanden kan bekijken. Aanvullende functies zijn daarnaast een agenda en een voicerecorder. Dit model is opgevolgd door de iRiver Cover Story, die als extra onder meer over een touchscreen en een optionele WiFi-module beschikt.

Apparaat & afmetingen

De iRiver Story is een 6-inch e-reader met een gewicht van 284 gram. De afmetingen van de ereader zijn 20,40 x 12,70 x 0,90 centimeter. De gebruikstijd van de hangt af van de mate van gebruik. De iRiver Story is enkel verkrijgbaar in de kleur wit.

Scherm

Boeken lees je op het 6,0\" e-ink-scherm (600 x 800 pixels) van de iRiver Story. Een e-ink-scherm is speciaal ontworpen om de leeservaring van inkt op papier te evenaren. Voordeel is het extreem lage stroomverbruik en de goede leesbaarheid onder felle lichtomstandigheden. Nadeel is dat het enige secondes kan duren voordat een scherm ververst is. In totaal kan je maximaal 9000 pagina's lezen met 1 volle accu.

Bestandsformaten

Deze eReader kan in ieder geval uit de voeten met 4 eBook- en document-formaten, te weten PDF, ePUB, TXT en DOC eBooks. JPEG, BMP en PNG images bekijk je ook probleemloos op de iRiver StoryMet de Story luister je bovendien naar je favoriete muziek (MP3, WMA en OGG).

Geheugen en connectivity

De iRiver Story heeft 2 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern SD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC.

Prijzen en beoordelingen iRiver Story

Van de iRiver Story staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De iRiver Story is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,0. Lees in het iRiver Story testoverzicht de test

Specificaties iRiver Story

Algemeen
ProductiRiver Story
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht284 gram
Afmetingen204,0 x 127,0 x 9,0 mm
Waterdicht
Scherm
Scherm6,0"
Touchscreen
Resolutie600 x 800px
Schermsoorte-ink
Geheugen
Opslag2 GB + microSD
Uitbreidbaar
FormatenPDF, ePUB, TXT, DOC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
VerbindingUSB 2.0