Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 7.0
Opslag MB
Scherm5,7" (515 ppi)
Camera12,0 megapixel
Foto HTC U Ultra - 64 GB 1 Foto HTC U Ultra - 64 GB 2 Foto HTC U Ultra - 64 GB 3

Inleiding

De HTC U Ultra is een 5,7-inch smartphone met een gebogen scherm. Het toestel is begin 2017 tegelijk geintroduceerd met de HTC U Play. De U Play is een wat eenvoudiger toestel met toch grotendeels dezelfde mogelijkheden.

HTC Sense Companion

De HTC U Ultra heeft een persoonlijke assistent, de HTC Sense Companion. HTC omschrijft Sense Companion als een persoonlijke vriend die constant van je leert. Hij adviseert je om je warm te kleden en eerder naar je werk te vertrekken wanneer het sneeuwt. Of hij laat je weten dat je moet opladen, zodat je genoeg power hebt tot je weer thuis bent. Hij schotelt je zelfs het perfecte restaurant voor als je een weekendje weg bent. Hij weet wie je bent en is zo gemaakt dat hij je steeds beter leert kennen. Handig is het nieuwe Dual Display dat zorgt dat je alle informatie die je nodig hebt altijd bovenin je scherm hebt staan, zoals je favoriete contacten, apps, herinneringen, notificaties en meer.

Geluid HTC U Ultra

Traditioneel besteedt HTC veel aandacht aan geluid. HTC Usonic analyseert de binnenzijde van je oren via een sonar-pulse en past zich helemaal aan jou aan. Minuscule microfoontjes luisteren naar de sonische reflectie in je oren, zowel links als rechts. Het optimaliseert je headset na analyse van de gereflecteerde tonen. Hierdoor hoor je nu de details die je eerder miste. Of je nu in een bibliotheek bent of op een feestje, je kunt je headset helemaal aanpassen aan het geluidsniveau om je heen. De HTC U Ultra heeft een gescheiden sound design, wat je ook ziet bij vooraanstaande akoestische systemen; tweeter boven, woofer beneden. Vier omnidirectionele microfoons vangen geluiden uit elke hoek op en kunnen meeslepende 360-graden-audio opnemen, waardoor het lijkt alsof je er echt bent. Het toestel is verder uitgerust met vier energiezuinige microfoons die altijd aan staan. De U Ultra herkent hierdoor jouw stem zelfs in de slaapstand, waardoor je het toestel met je stem kan ontgrendelen. Verder kan je middels stembediening door je telefoon navigeren, telefoontjes opnemen en nog veel meer.

Camera HTC U Ultra

Op de HTC U Ultra schakel je eenvoudig tussen de 16-megapixel- en de UltraPixel-optie in de front-camera. Zo kun je kiezen tussen ongeŰvenaarde lichtgevoeligheid met de UltraPixel - wat bijvoorbeeld ideaal is voor een diner bij kaarslicht - of de hoge resolutie van 16-megapixel wanneer je een echt grote plaat wilt schieten met ongekend veel details. De 12-megapixel-UltraPixel-hoofdcamera maakt scherpere beelden, focust sneller en neemt betere fotoĺs in het donker.

Besturingssysteem HTC U Ultra

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android N (of Android 7.0 Nougat) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies.áIn Android Nougat (Android 7.0) kan je makkelijker meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Nougat. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen.áIn Android Nougat is ook het update-proces geoptimaliseerd. Android Nougat downloadt en installeert beveiligingsupdates in de achtergrond. Je hoeft daardoor niet meer je telefoon op te starten en het lange updateproces uit te zitten.áOok met Virtual Reality heeft Google rekening gehouden. Android Nougat is beter geschikt voor Virtual Reality dankzij de nieuwe VR Mode. Met Android Instant Apps kan je verder een app gebruiken zonder hem eerst te installeren.

Prijzen en beoordelingen HTC U Ultra

Van de HTC U Ultra staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC U Ultra is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,5. Lees in het HTC U Ultra testoverzicht de testen

Specificaties HTC U Ultra

Algemeen
ProductHTC U Ultra - 64 GBHTC U Ultra - 128 GB
Aankondiging20172017
Verkoopstart20172017
Design
Kleuren

MassaNeeNee
Afmetingen162,4 x 79,8 x 8,0 mm 162,4 x 79,8 x 8,0 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIMnano-SIM
Accuvermogen3.000 mAh3.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 7.0Android 7.0
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 821Qualcomm Snapdragon 821
Kloksnelheid8 core (max 2,2 GHz)8 core (max 2,2 GHz)
RAM4 GB4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD128 GB + microSD
Scherm
Scherm5,7" (515 ppi)5,7" (515 ppi)
Resolutie1.440 x 2.560px1.440 x 2.560px
SchermsoortLCDLCD
Verstevigd glass
Camera
Camera12,0 megapixel12,0 megapixel
Aantal camera'sNeeNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera16,0 megapixel16,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-CUSB-C