Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8.1
Opslag MB
Scherm6,5" (396 ppi)
Camera20,0 megapixel
Foto Honor 8X 1 Foto Honor 8X 2 Foto Honor 8X 3 Foto Honor 8X 4 Foto Honor 8X 5 Foto Honor 8X 6 Foto Honor 8X 7

Inleiding

De Honor 8X is in de tweede helft van 2018 aangekondigd.Het toestel lijkt erg op de Huawei Mate 20 Lite en de Huawei P Smart+. Net als deze toestellen draait de Honor 8X namelijk op een Kirin 710 processor met 4 GB RAM en 64 GB opslaggeheugen. Het scherm is 6,5-inch groot met een 1.080 x 2.340 resolutie. Helaas heeft Honor gekozen voor een verouderde microUSB poort. Een ander minpunt is dat Honor het toetel levert met Android 8.1, terwijl Android 9.0 al geruime tijd beschikbaar is.

Besturingssysteem Honor 8X

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Honor 8X

Van de Honor 8X staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Honor 8X is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,0. Lees in het Honor 8X testoverzicht de test

Specificaties Honor 8X

Algemeen
ProductHonor 8X
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen160,4 x 76,6 x 7,8 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.750 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8.1
CPU/Geheugen
ProcessorKirin 710
Kloksnelheid8 core (max 2,2 GHz)
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm6,5" (396 ppi)
Resolutie1.080 x 2.340px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera20,0 megapixel
Aantal camera's2
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera16,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingmicroUSB