Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Foto Dell Axim X3 1

Inleiding

De grootste PC fabrikant ter wereld levert al geruime tijd PDA's onder de naam Axim. De Axim X3 is verkrijgbaar in drie uitvoeringen. De standaarduitvoering, een uitgebreide uitvoering, en een i-versie met draadloos LAN.

Apparaat & afmetingen

De Dell Axim X3 is een pda-organiser met een gewicht van 137 gram. De afmetingen van de organiser zijn 11,70 x 7,80 x 1,50 centimeter.

Processor, geheugen en connectivity

Het rekenkundige hart van deze Dell bestaat uit een Intel Xscale PXA263 processor met een kloksnelheid van 300 MHz. De Dell Axim X3 heeft 32 MB intern geheugen. Er is in totaal 1 slot voor extern SD en MMC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 1.1 overzetten van en naar je PC. Deze Dell heeft verder nog IRDA (infrarood).

Multimedia

Met de Dell Axim X3 kan je MP3 en WMA muziekbestanden afspelen. De kwaliteit van deze bestanden is vergelijkbaar met cd-kwaliteit. Ook een voicerecorder hoort tot de standaarduitrusting.

Bediening en besturingssysteem

De Dell Axim X3 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels. De Dell Axim X3 draait op PocketPC. PocketPC is de voorloper van Windows Mobile, Microsofts mobiele besturingssysteem. Het staat daarom ook wel bekend als 'Windows Mobile Classic'. In 2002 werd voor het eerst PocketPC-toestel geintroduceerd. Sinds 2003 is de naam officieel vervangen door Windows Mobile.

Prijzen en beoordelingen Dell Axim X3

Van de Dell Axim X3 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Dell Axim X3 beschikbaar.

Specificaties Dell Axim X3

Algemeen
ProductDell Axim X3
Aankondiging2004
Verkoopstart2004
Design
Kleuren

Gewicht137 gram
Afmetingen117,0 x 78,0 x 15,0 mm