Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSToesteleigen
Opslag MB
SchermOnbekend
Camera1,3 megapixel
Foto BenQ-Siemens EF51 1 Foto BenQ-Siemens EF51 2 Foto BenQ-Siemens EF51 3 Foto BenQ-Siemens EF51 4 Foto BenQ-Siemens EF51 5

Inleiding

Muziektelefoons lijken het helemaak te gaan maken. SonyEricsson rapporteerde enkele weken al enorme successen met de Walkman reeks. BenQ-Siemens komt binnenkort ook met een zeer compacte muziektelefoon op de markt, de EF51. BenQ-Siemens positioneert de telefoon als een ‘musicplayer with integrated phone’. De muziekfunctie staat dus voorop.

Apparaat & afmetingen

De BenQ-Siemens EF51 is een smartphone met een gewicht van 95 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 8,90 x 4,90 x 1,80 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 240 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 200 uur.

Bel- & datafuncties

De BenQ-Siemens EF51 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de EF51 kan je mobiel internetten dankzij de GPRS ondersteuning. De snelheid is vergelijkbaar met internet over de vaste telefoon. Met de BenQ-Siemens EF51 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De BenQ-Siemens EF51 heeft 20 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern miniSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Multimedia

Met de BenQ-Siemens EF51 kan je zowel audio (MP3, WMA, AAC en AAC+) als video (3GP) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De EF51 is voorzien van een ingebouwde FM radio. Een voicerecorder ontbreekt echter.De BenQ-Siemens EF51 heeft een ingebouwde camera met een 1.30 megapixel resolutie.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf. De BenQ-Siemens EF51 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (262.144 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 128 x 128 pixels.

Prijzen en beoordelingen BenQ-Siemens EF51

Van de BenQ-Siemens EF51 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de BenQ-Siemens EF51 beschikbaar.

Specificaties BenQ-Siemens EF51

Algemeen
ProductBenQ-Siemens EF51
Aankondiging2006
Verkoopstart2006
Design
Kleuren

Gewicht95 gram
Afmetingen89,0 x 49,0 x 18,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSToesteleigen
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag20 MB + microSD
Scherm
SchermOnbekend
Resolutie128 x 128px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera1,3 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidGPRS
DualSIM
VerbindingUSB