Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.2
Opslag16 GB
Scherm7,0" (216 ppi)
Camera0,3 megapixel
Foto Archos GamePad 2 1 Foto Archos GamePad 2 2 Foto Archos GamePad 2 3 Foto Archos GamePad 2 4 Foto Archos GamePad 2 5 Foto Archos GamePad 2 6

Inleiding

De Archos GamePad 2 is, net als de originele Archos GamePad, een gaming-tablet met een 7-inch IPS-touchscreen en veel speciale bedieningselementen voor gamers: twee analoge sticks, een d-pad, zes gametoetsen aan de voorzijde en vier schouderknoppen. Met de Game Mapping Tool zijn de (touch)controls van verschillende Android-games aan de fysieke toetsen toe te wijzen. De GamePad 2 wordt geleverd met volledige versies van twee Gameloft-games: het racespel Asphalt 8 Airborne en de shooter Modern Combat 4: Zero Hour. Meer games vind je in de Google Play Store en via de Archos GameZone-app (waarmee direct je een overzicht krijgt van alle compatibele games voor de GamePad 2). Deze gametablet heeft een quad-core processor en draait op Android 4.2 Jelly Bean en komt met alle bekende Google-apps, zoals YouTube, Gmail en Chrome. De GamePad 2 is draadloos (via de Wireless Display Technology) of bedraad (via HDMI) aan een HD-televisie te koppelen. Tot slot beschikt de Archos GamePad 2 over WiFi, Bluetooth, een webcam, een Full HD-videospeler en 8GB of 16GB geheugen (uitbreidbaar via microSD).

Apparaat & afmetingen

De Archos GamePad 2 is een gaming-tablet met een gewicht van 400 gram. De afmetingen van het tablet zijn 20,0 x 15,4 x 1,0 centimeter. De Archos GamePad 2 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware

De Archos GamePad 2 draait op een 1.6 GHz ARM Cortex-A9 processor en heeft een intern geheugen van 8 GB. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Het RAM werkgeheugen bedraagt 2 GB. De maximale resolutie van het 7,0\"-IPS-scherm is 1280 x 800 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Met de ingebouwde webcam kan je de GamePad 2 ook gebruiken voor videogesprekken over internet. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld je telefoon of koptelefoon is ook mogelijk. De Archos GamePad 2 kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Archos GamePad 2 draait op Android 4.2. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.2 Jelly Bean is, net als versie 4.0 en 4.1, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.1 is Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.2. Voor Android 4.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Archos GamePad 2

Van de Archos GamePad 2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Archos GamePad 2 is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,3. Lees in het Archos GamePad 2 testoverzicht de testen

Specificaties Archos GamePad 2

Algemeen
ProductArchos GamePad 2
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht400 gram
Afmetingen200,0 x 154,0 x 10,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 4.2
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A9
Kloksnelheid4 core (max 1,6 GHz)
RAM2 GB
Opslag8 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm7,0" (216 ppi)
Resolutie1.280 x 800px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera0,3 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingNee