Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag MB
Scherm7,0" (133 ppi)
Camera0,3 megapixel
Foto Archos Arnova 7 G3 1 Foto Archos Arnova 7 G3 2 Foto Archos Arnova 7 G3 3 Foto Archos Arnova 7 G3 4 Foto Archos Arnova 7 G3 5

Inleiding

De Archos Arnova 7 G3 is een budget-tablet met een 7-inch capacitive multi-touch display. Belangrijkste wijziging ten opzichte van de Arnova 7 G2 is dat dat model standaard wordt geleverd met Android 4.0 Ice Cream Sandwich.†Ondanks dat de tablet draait op Google's besturingssysteem, wordt de Google Play Store (Android Market) niet ondersteund: apps zijn alleen te downloaden via de Archos' AppsLib Store. De Arnova 7 G3 is verder voorzien van WiFi, een webcam, een geintegreerde microfoon en ingebouwde speaker, een 1GHz-processor, een microUSB- en een microHDMI-aansluiting, 8GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD), Adobe Flash 11-support en een Full HD-videospeler.†3G-ondersteuning is optioneel met de Archos G9 3G Stick. De Arnova 7 G3 is ook verkrijgbaar in varianten onder de naam Arnova 7f G3, Arnova 7d G3, Arnova 7c G3 en Arnova 7b G3.

Apparaat & afmetingen

De Archos Arnova 7 G3 is een budget 7-inch Android 4.0-tablet met een gewicht van 300 gram. De afmetingen van het tablet zijn 19,3 x 11,8 x 1,3 centimeter. De Archos Arnova 7 G3 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware

De Archos Arnova 7 G3 draait op een 1 GHz ARM Cortex-A8 processor en heeft een intern geheugen van 8 GB. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Het RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 7,0\"-TFT-scherm is 800 x 480 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Met de ingebouwde webcam kan je de Arnova 7 G3 ook gebruiken voor videogesprekken over internet. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon ontbreekt helaas. De Archos Arnova 7 G3 kan wel draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Archos Arnova 7 G3 draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Archos Arnova 7 G3

Van de Archos Arnova 7 G3 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Archos Arnova 7 G3 beschikbaar.

Specificaties Archos Arnova 7 G3

Algemeen
ProductArchos Arnova 7 G3
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht300 gram
Afmetingen193,0 x 118,0 x 13,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A8
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAM1 GB
Opslag8 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm7,0" (133 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera0,3 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee