Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 1.5
Opslag2 GB
Scherm5,0" (187 ppi)
CameraNee
Foto Archos 7 Home Tablet 1 Foto Archos 7 Home Tablet 2 Foto Archos 7 Home Tablet 3 Foto Archos 7 Home Tablet 4

Inleiding

De Archos 7 Home Tablet is een 7-inch multimediaspeler die dankzij de ondersteuning WiFi en het Android (1.5)-besturingssysteem ook functioneert als internet tablet. Op het apparaat zijn, naast foto's en muziek, HD-video's te bekijken en het geheugen van 2GB of 8GB kan je verder uitbreiden met een microSD-geheugenkaart. De Archos 7 komt met voorgeinstalleerde applicaties, zoals een e-reader, messenger en een internetradio.

Apparaat & afmetingen

De Archos 7 Home Tablet is een tablet met een gewicht van 388 gram. De afmetingen van het tablet zijn 20,30 x 20,70 x 1,20 centimeter.

Hardware

De Archos 7 Home Tablet draait op een 600 MHz ARM Cortex A8 processor en heeft een intern geheugen van 2 GB. Naast een 2 GB variant is de Archos 7 Home Tablet ook verkrijgbaar in geheugenuitvoeringen van 2 GB en 8 GB. De grootte van het werkgeheugen is onbekend. De maximale resolutie van het 5,0\" scherm is 480 x 800 pixels. Met de ingebouwde webcam kan je de 7 Home Tablet ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staan geen USB-poorten tot je beschikking. Daardoor is de Archos 7 Home Tablet slecht uit te breiden met randapparatuur. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de 7 Home Tablet in- en uitgangen voor internet en audio. Een extern scherm behoort niet tot de mogelijkheden. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Archos 7 Home Tablet kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Archos 7 Home Tablet draait op Android 1.5. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 1.5 Cupcake is in 2009 uitgekomen en is de eerste volwaardige Android-editie. Vanaf deze editie biedt Android onder meer een verbeterde Bluetooth-support en de mogelijkheid om video's en foto's direct vanaf je Archos 7 Home Tablet te uploaden naar YouTube of Picasa. Let op: Android 1.5 ondersteunt niet de populaire apps Angry Birds en WhatsApp.

Prijzen en beoordelingen Archos 7 Home Tablet

Van de Archos 7 Home Tablet staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Archos 7 Home Tablet is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,0. Lees in het Archos 7 Home Tablet testoverzicht de test

Specificaties Archos 7 Home Tablet

Algemeen
ProductArchos 7 Home Tablet
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht388 gram
Afmetingen203,0 x 207,0 x 12,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 1.5
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 600 MHz)
RAMOnbekend
Opslag2 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm5,0" (187 ppi)
Resolutie480 x 800px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
CameraNee
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingNee