Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

WhatsApp: verificatie in twee stappen

achtergrond 21 februari 2017 om 10:59

Sinds kort is het mogelijk om WhatsApp extra te beveiligen met een wachtwoord. In dit artikel laten we je zien wat de voordelen zijn van deze extra beveiliging en hoe je deze extra beveiliging instelt.

Twee-staps-verificatie is een belangrijke extra beveiliging voor je social media accounts. Deze beveiliging zorgt ervoor dat je altijd een wachtwoord en 'iets anders' nodig hebt om toegang te krijgen tot je account. Bij Google krijg je bijvoorbeeld per sms een extra wachtwoord toegestuurd. Als een kwaadwillende je wachtwoord weet kan deze nog steeds niet inloggen, omdat hij de extra sms-code niet heeft.

Bij WhatsApp was tot op heden nooit een wachtwoord benodigd. In feite was alleen het tweede gedeelte van de twee-staps-verificatie geregeld. WhatsApp controleert namelijk altijd je telefoonnummer om toegang te krijgen tot je berichten. Het ontbreken van een wachtwoord zorgt wel voor een veiligheidsrisico. Plaats de simkaart van een ander in je telefoon, download WhatsApp, en je hebt toegang tot de WhatsApp van iemand anders.

Verificatie in twee stappen

Het instellen van twee-staps-verificatie op WhatsApp is erg eenvoudig. Ga naar instellingen > Account >Verificatie in twee stappen. Vervolgens moet je een 6-cijferige code invoeren, die je moet invoeren zodra je WhatsApp op een andere telefoon wil gebruiken. Met enige regelmaat vraagt WhatsApp om de code, dus zorg voor een goed te onthouden code. Vervolgens kan je ook nog een emailadres invoeren. Via dit emailadres kan je je account ontgrendelen als je de geheime code bent vergeten. Let op! Dit emailadres wordt niet extra gecontroleerd en let daarom extra op bij het invoeren bij het emailadres.

Eerder schreven we al hoe je makkelijk kan WhatsAppen op de computer. Lees ook onze handige WhatsApp tips.

portablegear.nl