Interessant:

Qware BiTT Gametablet 7 vs. Archos GamePad

achtergrond 9 maart 2013 om 11:43

Gaming-tablets, tablets die helemaal geoptimaliseerd zijn voor gaming, worden steeds populairder. PortableGear vergelijkt de specificaties van twee gaming-tablets: de Qware BiTT Gametablet 7 en de Archos GamePad.

De Qware BiTT Gametablet 7 Capacitive (QW TB-G100) is een bij Intertoys verkrijgbare gaming-tablet. Qware's tablet is net als de concurrerende Archos GamePadágeoptimaliseerd voor gamers. Beide tablets draaien op Android en beschikken over speciale gametoetsen. PortableGear vergelijkt de specificaties van Qware's en Archos' gaming-tablets op het gebied van display, besturingssysteem, geheugen, camera, processor, gametoetsen, connectiviteit en prijs.

á

Display

Zowel de Qware BiTT Gametablet als deáArchos GamePadáheeft een 7-inch multi-touch capacitive touchscreen. Het display van Archos gaming-tablet heeft met 1.024 x 600 pixels echter een hogere resolutie dan de BiTT Gametablet (854 x 480 pixels).

Besturingssysteem

DeáBiTT Gametablet wordt geleverd met Android 4.0 Ice Cream Sandwich; deáArchos GamePadáis voorzien van het nieuwere Android 4.1 Jelly Bean. Jelly Bean biedt onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en verbeterde widgets.

Beide tablets ondersteunen de Google Play Store (Android Market), waarin je veel apps en games vindt. Let op:ániet alle games in de Google Play Store ondersteunen de speciale gametoetsen van de tablets. Voor zowel de BiTT Gametablet (zie hier) als de Archos GamePad (zie hier) wordt een beperkte selectie games aangeboden waarbij je van de geoptimaliseerde gamecontrols gebruik kan maken.

Geheugen

DeáArchos GamePadákomt met 8GB geheugen; deáBiTT Gametablet heeft 4GB geheugen (waarvan 2GB vrij is voor opslag door de gebruiker). Aangezien dit niet zoveel geheugen is voor grote games, is het geheugen van beide tablets uitbreidbaar met een microSD-geheugenkaart. De BiTT Gametablet ondersteunt microSD-kaarten tot 32GB, de GamePad tot 64GB.

Camera

DeáBiTT Gametablet en deáArchos GamePadáhebben beide enkel een camera aan de voorzijde, die zowel geschikt is voor fotograferen als voor videochatten. De camera van de BiTT Gametablet heeft een hogere resolutie (1,3-megapixel) dan de camera van de GamePad (0,3-megapixel).

Processor

DeáBiTT Gametablet is voorzien van een 1,2GHz ARM Cortex A8-processor; deáArchos GamePadáheeft een nieuwere 1,6GHz ARM Cortex A9-processor. Daarnaast beschikken beide tablets overá1GB RAM en eenáMali 400-videokaart.

Gametoetsen

DeáArchos GamePadáen deáBiTT Gametabletázijn, ondanks een verschillend design, voorzien van dezelfde speciale gametoetsen. Op beide tablets vind jeá1 controlpad, 2 analoge joysticks (1 links en 1 rechts van het scherm), 4 actietoetsen (A,B, X en Y) en 2 schouderknoppen (L en R). Let op dat niet alle games deze speciale toetsen ondersteunen (zie onder: Besturingssysteem).

Connectiviteit

DeáBiTT GametabletáenáArchos GamePadáhebben allebei een miniUSB- en een miniHDMI-aansluiting, zodat ze eenvoudig aan een computer of een HD-televisie zijn te koppelen. Draadloos internet is op allebei de tablets alleen mogelijk via WiFi; 3G-ondersteuning ontbreekt.

Prijs

DeáArchos GamePadáheeft een adviesprijs van 149 euro, maar opmerkelijk genoeg is de prijs in verschillende online webshops hoger. DeáBiTT Gametabletáwerd oorspronkelijk bij de Intertoys aangeboden voor 129,99 euro; inmiddels is de prijs echter gezakt naar 99,99 euro.

Conclusie

DeáArchos GamePadáen deáBiTT Gametablet zijn beide interessante tablets voor gamers, dankzij een breed scala aan speciale gametoetsen. Helaas ondersteunt slechts een beperkt aantal games in de Google Play Store deze gametoetsen. De Archos GamePad heeft een fraaier design, een recentere processor, een nieuwere Android-versie en meer geheugen dan deáBiTT Gametablet, maar verder verschillen deze gaming-tablets eigenlijk niet heel erg veel. De gametoetsen zijn vrijwel hetzelfde. Ondanks de iets mindere specificaties is deáBiTT Gametabletádankzij de aanzienlijk lagere prijs al met al een zeer aantrekkelijk alternatief voor de Archos GamePad.

Handleidingen

- BiTT Gametablet 7 Capacitive (PDF, snelstartgids) - Archos GamePadá(PDF)

Qware BiTT Gametablet 7 Capacitive vs. Archos GamePad
Qware BiTT Gametablet 7 Capacitive vs. Archos GamePad

portablegear.nl