Interessant:

Top 10 iPhone Games

achtergrond 14 juli 2009 om 20:00

De iPhone is inmiddels al een volwaardige gamehandheld; er zijn al veel downloadable games in de App Store. PortableGear zet de bekendste titels op een rij. (juli 2009)

The Sims 3 is zonder twijfel de bekendste game-titel op de iPhone/iPod touch. Het spel biedt meer dan 10 uur gameplay in een open wereld die voortdurend verandert. Met een Sim die je zelf kan creŽren kan je de hele 3D-wereld verkennen. Succesvolle Sims worden beloond met mini-games. Andere beschikbare Sim-spellen voor de iPhone/iPod zijn SimCity en The Sims DJ.
Prijs: € 7,99

The Sims 3
The Sims 3

Voor de iPhone/iPod touch zijn twee verschillende edities van Wolfenstein verkrijgbaar, namelijk Wolfenstein RPG en Wolfenstein 3D Classic. De RPG-versie is een variant op het originele spel met meer puzzelelementen. De Classic-versie is echter de originele 3D-shooter die fabrikant Id Software in 1992 als DOS-spel op de markt bracht. Overigens kwam eind 2007 Wolfenstein ook naar de mobiele telefoon.
Prijs: € 3,99

Wolfenstein 3D Classic
Wolfenstein 3D Classic

Brain Training, vooral bekend van de Nintendo DS en een van de best verkochte spellen ooit, kwam in 2009 ook naar de iPhone/iPod touch. In de App Store is zowel het originele spel beschikbaar als een remake van het spel genaamd Exercise with Dr Kawashima. In deze remake moet je onder meer rekensommen en logische puzzels oplossen om je 'hersenleeftijd' te verbeteren. Een leuke toevoeging is de ondersteuning van Facebook Connect, waarmee je je hersenleeftijd meteen met je vrienden kan delen. Uiteraard zijn er in het spel ook weer sudoko's opgenomen, zoals in vrijwel elke editie van Brain Training. Helaas wees eerder onderzoek wel uit dat Brain Training niet slimmer maakt.
Prijs: € 4,99

Brain Training
Brain Training

De populaire ritmegame Guitar Hero kwam eind 2008 ook beschikbaar voor de iPhone/iPod touch. Net als in het originele spel moet je in dit spel ook muzieknummers op een drumstel of gitaar meespelen, maar dan natuurlijk op het touchscreen van je iPhone. Guitar Hero kwam eerder ook beschikbaar voor de originele iPhod (Phase) en ook voor veel andere mobieltjes zijn er mobiele versies van Guitar Hero verkrijgbaar.


Prijs: € 5,99

Guitar Hero Rock Tour
Guitar Hero Rock Tour

Eind 2008 kondigde gamefabrikant enkele grote titels voor de iPhone/iPod touch aan, waarvan Metal Gear Solid Touch het bekendste is. In deze shooter, die voortborduurt op Konami's originele Metal Gear-serie, spat de actie van het scherm. Het spel maakt bovendien optimaal gebruik van de multitouch- en bewegingssensor-mogelijkheden van de iPhone.
Prijs: € 4,99

Metal Gear Solid Touch
Metal Gear Solid Touch

Sonic the Hedgehog, het klassieke spel van Sega uit 1991 - en tevens Sega's belangrijkste mascotte - kwam in 2002 al beschikbaar voor de mobiele telefoons; in 2007 kreeg ook de originele iPod een versie van het populaire platformspel met de blauwe egel. Sinds 2009 kan je het spel ook op de iPhone/iPod touch spelen. Sonic op tijd laten springen via het touchscreen is soms nog een beetje lastig, maar het spel heeft wel zijn klassieke snelheid behouden.
Prijs: € 4,99

Sonic the Hedgehog
Sonic the Hedgehog

Myst kwam uit in 1993 en is een van de eerste CD-rom spellen die toonde wat er grafisch allemaal mogelijk was met CD-rom games. Na heel veel edities voor bijna alle (spel)computers, kwam Myst in 2009 ook naar de iPhone/iPod touch. Grafisch kan het spel er nog prima mee door (al is het natuurlijk niet meer zo indrukwekkend als in 1993), maar houd er wel rekening mee dat dit mysterieuze avontuur alleen geschikt is voor mensen heel veel geduld.
Prijs: € 4,99

Myst
Myst

Developer MachineWorks maakte in juli 2009 bekend Duke Nukem 3D, een klassieke shooter waarin je onder meer ook striptenten bezoekt, uit te brengen voor de iPhone/iPod touch. Het gehele originele PC-spel uit 1996 wordt overgezet naar de iPhone; de bediening is natuurlijk wel aagepast - nu stuur je net als bij andere iPhone-shooters met on-screen scrollbalken. Het spel komt binnenkort uit in de App Store.
Prijs: n.n.b.

Duke Nukem 3D
Duke Nukem 3D

Een van de bekendste games voor de Xbox 360 is Mass Effect, een actie role-playing game. Voor de iPhone/iPod touch is een remake van dit spel verkrijgbaar met de titel Mass Effect Galaxy. Uiteraard lijkt deze remake niet echt op het originele spel: je ziet het gamepersonage waar je mee speelt niet meer in 3D van achteren, maar in 2D van boven en alle personages zien er meer cartoon-achtig uit. Niettemin is dezelfde spannende sfeer prima bewaard geblebven.
Prijs: € 3,99

Mass Effect Galaxy
Mass Effect Galaxy

portablegear.nl