Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag MB
Scherm3,5" (165 ppi)
Camera3,0 megapixel
Foto Acer Liquid Z2 1 Foto Acer Liquid Z2 2

Inleiding

De Acer Liquid Z2 Duo (Z120) is een budgetvriendelijke dual-sim smartphone (ook beschikbaar als single-sim) met een 3,5-inch touchscreen en het Android 4.1-besturingssysteem. De Liquid Z2 is voorzien van een quick mode navigatietool (waarmee de menuopties op de wijze van traditionele featurephones getoond worden, zodat je snel en eenvoudig tot de belangrijkste functionaliteiten toegang hebt)†en een snelle 1GHz processor zodat beginnende gebruikers en featurephone-upgraders een vlekkeloze eerste ervaring hebben. De 3-megapixel camera start op in maar 1 seconde, biedt een panoramische en multi-angle modus, en continuous shooting (tot 99 shots) om waardevolle momenten vast te leggen. SRS Sound zorgt voor een goede mobile audio-ervaring met meer helderheid en een diepere bas. Tegelijkertijd met dit model is de Acer Liquid E1†aangekondigd.

Verder lezen...

-†Acer Liquid Z2 hands-on

Apparaat & afmetingen

De Acer Liquid Z2 is een budget-smartphone met een gewicht van 110 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,0 x 6,3 x 1,2 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 240 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 450 uur.

Bel- & datafuncties

De Acer Liquid Z2 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Liquid Z2 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Acer Liquid Z2 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Acer Liquid Z2 heeft 4 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Acer Liquid Z2 bedien je middels een touchscreen. De Acer Liquid Z2 heeft een ingebouwde camera met een 3,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Acer Liquid Z2 is uitgerust met een TFT kleurenscherm. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 480 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Acer Liquid Z2 draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Acer Liquid Z2

Van de Acer Liquid Z2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Acer Liquid Z2 is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het Acer Liquid Z2 testoverzicht de testen

Specificaties Acer Liquid Z2

Algemeen
ProductAcer Liquid Z2
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht110 gram
Afmetingen110,0 x 63,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.300 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S1
Kloksnelheid0 core (max 1 GHz)
RAM512 MB
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm3,5" (165 ppi)
Resolutie320 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB