Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.2
Opslag16 GB
Scherm7,0" (216 ppi)
Camera2,0 megapixel
Foto Acer Iconia One 7 1 Foto Acer Iconia One 7 2

Inleiding

De Acer Iconia One 7 (B1-730 / B1-730HD) is een aantrekkelijke geprijsde 7-inch tablet met een HD IPS-display, waarop je video's in 720p HD-kwaliteit kan bekijken. De tablet draait bij levering op Android 4.2 Jelly Bean en een upgrade naar Android 4.4 KitKat volgt. De 1,6GHz dual-core Intel-processor zorgt voor degelijke prestaties en het 8GB of 16GB geheugen is uitbreidbaar via microSD. De achterkant van de Iconia One 7 heeft een textuurlaag die zorgt voor een unieke uitstraling en die een anti-slipwerking heeft. Het slanke profiel van de Acer Iconia One 7 is niet alleen stijlvol, maar zorgt er ook voor dat hij gemakkelijk onderweg met één hand te gebruiken is. De tablet is slechts 8,9 millimeter dik, waarmee het een lichtgewicht mobiele reisgenoot is. De Iconia One 7 is ook voorzien van camera's aan de voorkant (0,3-megapixel) en achterkant (2-megapixel), zodat je zowel kan videochatten en fotograferen. De tablet heeft twee speakers voor helder geluid en voor nog meer geheugen-uitbreiding van de opslagruimte kan je gebruik maken van de AcerCloud.

Apparaat & afmetingen

De Acer Iconia One 7 is een tablet met een gewicht van 330 gram. De afmetingen van het tablet zijn 19,8 x 12,0 x 0,9 centimeter. De afmetingen van het tablet zijn 19,8 x 12,0 x 0,9 centimeter. De Acer Iconia One 7 is verkrijgbaar in de kleuren geel, rood, wit en zwart.

Specificaties

De Acer Iconia One 7 is voorzien van een 1,6 GHz Intel Atom Z2560 dual-core processor. De Acer Iconia One 7 heeft 8 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Het vermogen van de accu bedraagt 3.000 mAh. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement, met aparte simkaart, vereist. Het tablet ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 2-megapixel camera. De camera op de Acer Iconia One 7 heeft geen flitser. De Acer Iconia One 7 is uitgerust met een IPS-scherm met een resolutie van 1.280 x 800 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. De Iconia One 7 is verkrijgbaar in de kleuren geel, rood, wit en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Acer Iconia One 7 draait op Android 4.2. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.2 Jelly Bean is, net als versie 4.0 en 4.1, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.1 is Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.2. Voor Android 4.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Acer Iconia One 7

Van de Acer Iconia One 7 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Acer Iconia One 7 is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 5,8. Lees in het Acer Iconia One 7 testoverzicht de testen

Specificaties Acer Iconia One 7

Algemeen
ProductAcer Iconia One 7
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht330 gram
Afmetingen197,5 x 120,0 x 8,9 mm
IP codering
Accuvermogen3.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.2
CPU/Geheugen
ProcessorIntel Atom Z2560
Kloksnelheid2 core (max 1,6 GHz)
RAM1 GB
Opslag8 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm7,0" (216 ppi)
Resolutie1.280 x 800px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingNee