Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.2
Opslag32 GB
Scherm10,1" (149 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Acer Iconia A3 1

Inleiding

De Acer Iconia A3 is een budgetvriendelijke 10,1-inch tablet met het Android 4.2-besturingssysteem en een 1,2GHz quad-core processor. Dankzij de IPS-schermtechnologie heeft de Iconia A3 prima kijkhoeken en middels microHDMI is de tablet aan een externe monitor aan te sluiten. Wat betreft connectiviteit kan je rekenen op WiFi, 3G (optioneel) en Bluetooth 4.0. De tablet is lichter dan 600 gram en slechts 10,15 millimeter dik, waardoor hij prettig mee op reis is te nemen. Acer heeft de Iconia A3 daarnaast uitgerust met enkele bijzondere functionaliteiten, zoals Acer IntelliSpin (waarmee de schermrotatiefunctie wordt uitgebreid, zodat het scherm ook roteert als de tablet plat ligt) en de Acer Touch WakeApp (waarmee je snel toegang hebt tot je favoriete apps, direct vanuit de slaapmodus). Dankzij Android 4.2 kan je verder rekenen op multi-user support (met maximaal acht aparte profielen). De Iconia A3 is voorzien van een 5-megapixel camera, waarmee je tijdens een video-opname foto's kan maken en waarmee panorama-opnames zijn te maken. De tablet komt met 16GB of 32GB geheugen, dat uitbreidbaar is via microSD.

Apparaat & afmetingen

De Acer Iconia A3 is een budget-tablet met een gewicht van 600 gram. De afmetingen van het tablet zijn 26,0 x 17,5 x 1,0 centimeter.

Hardware

De Acer Iconia A3 draait op een 1.2 GHz ARM Cortex-A7 processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. De grootte van het werkgeheugen is onbekend. De maximale resolutie van het 10,1\"-IPS-scherm is 1280 x 800 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Met de ingebouwde webcam kan je de Iconia A3 ook gebruiken voor videogesprekken over internet. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld je telefoon of koptelefoon is ook mogelijk. De Acer Iconia A3 kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Acer Iconia A3 draait op Android 4.2. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.2 Jelly Bean is, net als versie 4.0 en 4.1, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.1 is Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.2. Voor Android 4.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Acer Iconia A3

Van de Acer Iconia A3 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Acer Iconia A3 beschikbaar.

Specificaties Acer Iconia A3

Algemeen
ProductAcer Iconia A3
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht600 gram
Afmetingen260,0 x 175,0 x 10,0 mm
IP codering
Accuvermogen7.300 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.2
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A7
Kloksnelheid4 core (max 1,2 GHz)
RAMOnbekend
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm10,1" (149 ppi)
Resolutie1.280 x 800px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingNee