Interessant:

Leveren van headsets wordt niet verplicht

nieuws 10 maart 2003 om 22:55

Amerikaanse bezorgde mobiele bellers waren een rechtszaak begonnen tegen aanbieders en producenten van mobiele telefoons. De Amerikanen eisten de verplichte levering van oortelefoons bij mobieltjes.

De rechter heeft de zaak echter in het voordeel van de aanbieders en producenten van mobieltjes beslecht. De actiegroep van bellers was namelijk van mening dat de mobiele industrie apparaten levert de gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Zo zou de straling van mobiele telefoons hersentumoren kunnen veroorzaken. Daarom wilden de actievoerders dat producenten en aanbieders van mobieltjes verplicht werden tot het leveren van oortelefoons bij hun producten. Door het bellen met een oortje zou dit probleem zich niet meer voordoen, aldus de actievoerders.

De rechter was niet overtuigd door de bewijzen van de actievoerders en stelde de aanbieders en producenten in het gelijk. Bovendien heeft het Amerikaanse parlement al genoeg wetgeving op dit terrein geregeld en is het niet wetenschappelijk bewezen dat hersentumoren veroorzaakt worden door straling van mobieltjes.

Planet Multimedia