Interessant:

Muziekherkenning op mobiel

nieuws 11 maart 2003 om 18:58

Vodafone Duitsland lanceert een dienst voor muziekherkenning. Exclusief voor Duitse klanten is er de Vodafone Musicfinder. Het systeem herkent automatisch gezongen liedjes en maakt de titel per sms bekend aan de gebruiker.

Als je een nummer op de radio hoort, maar je weet niet meer wie het zong, dan bel je de Vodafone Musicfinder en houdt de mobiel 30 seconden in de richting van het geluid. De dienst begint dan een zoektocht in de de database van meer dan 1,6 miljoen titels. Als het systeem een match vindt, wordt de titel per sms bekend gemaakt.

De database bevat national en internationale nummers van alle mogelijke muziekgenres. Op deze manier is de kans op een juiste match erg groot. Voor het gebruik maken van Musicfinder is geen aanmelding nodig, het opvragen van een titel kost 0,49 eurocent. Indien de titel niet herkend wordt, kost dit uiteraard niets.

De nieuwe dienst werkt met alle mobiele toestellen die er op de markt zijn, ook de wat oudere toestellen zijn voor deze dienst geschikt. De Vodafone Live! toestellen en WAP toestellen bieden zelfs de mogelijkheid om de zoekopdracht te volgen via internet.

portablegear.nl