Interessant:

Torrentsite geeft provider koekje van eigen deeg

nieuws 13 december 2006 om 18:10

In Zweden ontstond enkele weken geleden een opmerkelijke situatie, toen een internetprovider besloot om de website ALLOFMP3 te blokkeren voor zijn klanten. Deze blokkering kwam tot stand onder druk van de entertainmentindustrie. De populaire Zweedse torrentsite The Pirate Bay is het hier niet mee eens en richt zijn eigen blokkade op.

Klanten van provider Perspektiv hebben al enige tijd geen toegang tot het Russische ALLOFMP3, een omstreden online muziekwinkel. The Pirate Bay heeft op zijn beurt alle klanten van Perspektiv de toegang ontzegd. Met deze actie wil The Pirate Bay Perspektiv dwingen om de blokkade op ALLOFMP3 op te heffen.

Het is volgens de Zweedse torrentsite onverteerbaar dat Zweedse internetters geen toegang hebben tot ALLOFMP3, terwijl deze website door geen enkele Zweedse rechter als illegaal bestempeld is.

The Pirate Bay heeft een groot aantal gebruikers, een deel van deze gebruikers is klant bij Perspektiv. The Pirate Bay hoopt dat Perspektiv zoveel klachten zal krijgen, dat de provider de blokkade van ALLOFMP3 zal moeten opheffen. De torrentsite heft zijn blokkade namelijk pas op als Perspektiv klanten weer toegang hebben tot ALLOFMP3.

Webwereld