Interessant:

Allofmp3 opent aanval op critici en geeft mp3's weg

nieuws 18 oktober 2006 om 15:11

De Russische muziekdienst Allofmp3 ligt al sinds zijn oprichting onder vuur en de laatste weken nam deze kritiek alleen maar toe. De Russen lijken schoon genoeg te hebben van de kritiek en organiseerden een persconferentie om hun dienstverlening toe te lichten. Allofmp3 ontkent elke betrokkenheid bij piraterij en komt met een gratis muziekdienst.

Via de dienst Music for the Masses wil Allofmp3 gratis muziek weggeven. De muziek van Music for the Masses kan slechts op een computer beluisterd worden, via speciale software van Allofmp3.

Allofmp3 uitte ook stevige kritiek op de muziekindustrie, de industrie beschuldigt Allofmp3 namelijk van piraterij. De Russische muziekdienst verklaart dat zij belasting betaalt en vijftien procent van zijn verkoopprijs afdraagt aan de Russische auteursrechtenorganisatie ROMS. Allofmp3 kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de problemen bij ROMS, aldus een woordvoerder. Artiesten klagen namelijk dat zij nooit geld ontvangen van ROMS.

In de ogen van Allofmp3 hebben platenlabels geen oog voor de belangen van de artiesten, maar willen de labels alleen zichzelf verrijken. De Russische muziekdienst hoopt in de toekomst veel meer rechtstreeks met individuele artiesten te kunnen onderhandelen, zodat de rol van platenlabels steeds minder belangrijk wordt.

Webwereld