Interessant:

Nieuw offensief tegen mp3-uploaders

nieuws 18 oktober 2006 om 13:21

Op internationaal niveau behartigt de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) de belangen van de muziekindustrie. Op dit moment lopen er al verschillende rechtszaken, waarin de IFPI uploaders gedaagd heeft. Deze week deed de IFPI 8.000 nieuwe aanklachten de deur uit. Het gaat vooral om aanklachten in Latijns-Amerika en Oost-Europa.

Er zitten ook aanklachten tegen Nederlandse uploaders tussen. De 8.000 nieuwe aanklachten werden in 17 verschillende landen ingediend. Buiten de Verenigde Staten lopen er nu 13.000 rechtszaken van IFPI tegen uploaders.

Een groot deel van de rechtszaken eindigt in een schikking. Gemiddeld betalen de mp3-uploaders 2.400 euro om rechtsvervolging te ontlopen.

In Europa werden ook internetters uit Oostenrijk, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Polen, Portugal en Zwitserland aangeklaagd.

Volgens de IFPI neemt het gebruik van p2p-programma's af, doordat internetters vrezen dat hun computer geïnfecteerd worden virussen en spyware via de uitwisselingsprogramma's.

IFPI