Interessant:

KPN stopt met weggeven mobieltjes

nieuws 10 augustus 2006 om 19:33

KPN begint in het najaar met het afbouwen van zijn subsidies op mobiele telefoons. Nieuwe abonnees krijgen dan geen korting meer op mobieltjes bij het afsluiten van een nieuw abonnement. KPN stopte al eerder met het subsidiëren van prepaid-telefoons.

Nederlandse bellers zijn al erg lang gewend om mobiele telefoons geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen door mobiele operators. Nu de nieuwprijs van mobiele telefoons steeds lager wordt, is het volgens verschillende operators tijd om een einde te maken aan de subsidie op nieuwe toestellen.

KPN liet weten niet helemaal te stoppen met het subsidiëren van mobiele telefoons. Zo wil de operator nog gratis mobieltjes geven aan klanten die tweejarige abonnementen van veertig euro per maand afsluiten. KPN zal ook nieuwe en bijzondere toestellen blijven subsidiëren, hierbij valt te denken aan umts-toestellen.

Het liefst zou KPN een einde zien aan de gewoonte van telecomwinkels om nieuwe klanten te overladen met geschenken bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Niet alleen omdat deze geschenken betaald worden met subsidie van de operators, maar ook omdat veel mensen te dure abonnementen afsluiten wegens de aanlokkelijke geschenken.

In Nederland T-Mobile stopte al eerder met het weggeven van mobiele telefoons aan nieuwe abonnees.

NU.nl