Interessant:

Russische muziekdienst lijkt te zwichten voor druk

nieuws 17 mei 2006 om 20:16

De Russische legale muziekdienst ALLOFMP3.com is al tijden een doorn in het oog van de muziekindustrie. Door een maas in de Russische wet kan ALLOFMP3.com zeer lage prijzen hanteren voor digitale muzieknummers. De muziekindustrie meent dat ALLOFMP3.com illegaal handelt en baalde ervan dat de Russen zoveel succes boekten met hun legale muziekdienst.

Onlangs bleek uit onderzoek dat ALLOFMP3.com de tweede legale muziekdienst is in Engeland, hiermee is de Russische muziekdienst groter dat Napster. Dit blijkt uit onderzoek van XTN Data.

Doordat ALLOFMP3.com zeer lage prijzen hanteert en bovendien nauwelijks royalty's hoeft af te dragen aan de muziekindustrie, ligt de dienst voortdurend onder vuur van de entertainmentindustrie.

Over het algemeen legde ALLOFMP3.com de kritiek naast zich neer. De afgelopen dagen was de dienst om onduidelijke redenen offline. Technologieweblog The Register ontdekte dat de dienst weliswaar weer online is, maar consumenten kunnen geen nummers meer aanschaffen via de website. Gebruikers van ALLOFMP3.com hebben allemaal een tegoed, vergelijkbaar met prepaid beltegoed. Voorlopig is het onduidelijk wat er met deze tegoeden zal gebeuren.

Opvallend staat er op de site van ALLOFMP3.com een oproep voor testers van een nieuwe muziekdienst, alltunes.com. Deze naam lijkt erg veel op ALLOFMP3.com en de site lijkt geregistreerd te zijn in Rusland. Het is echter niet te zeggen of alltunes.com afkomstig is van ALLOFMP3.com. Er is echter nog geen website te vinden onder het internetadres alltunes.com.