Interessant:

Nieuwe SonyEricsson UMTS smartphone

nieuws 6 februari 2006 om 09:47

Vandaag kondigt Sony Ericsson de nieuwe smartphone, de M600i, aan. Het is een volwaardige e-mail tool en mobiele telefoon in één, met een extreem stijlvol en slank uiterlijk. Verder voorzien van Symbian OS 9.1 en een touchscreen met handschriftherkenning.

Dankzij het software platform en de user interface wordt multitasking – zoals surfen op het net terwijl je telefoneert – realiteit. De M600i maakt optimaal gebruik van zijn UMTS-mogelijkheden en zorgt voor een hoge bandbreedte voor downloads en voor snel en makkelijk e-mail verkeer (zelfs bij zware attachments). Verder zijn software pakketten als PowerPoint, Word, Excel en Adobe PDF viewer standaard geïnstalleerd.

SonyEricsson M600i

De M600i is dankzij het ergonomische ontwerp heel eenvoudig met een of twee handen te bedienen. Hierdoor is het ook mogelijk om op verschillende manieren de messaging functies van het toestel te gebruiken. Zo kan het grote ‘dual function’ keyboard gebruikt worden voor het invoeren van teksten en functioneert het als cijfertoetsen. Je kunt video’s van hoge kwaliteit en grafische content optimaal bekijken met de 3-way Jog Dial en een 2,6 inch QVGA scherm, die 262k aan kleuren weergeeft.

Met zoveel connectivity mogelijkheden heeft Sony Ericsson uiteraard veel zorg besteedt aan het veiligheidsapect. De krachtige anti-virus en firewall software voor mobiele toestellen van McAfee en Pointsec encryptie worden gratis of in de vorm van try&buy pakketten aangeboden. Voor een veilige toegang tot bedrijfs¬netwerken wordt Certicom VPN-cliënt gratis aangeboden.

Voor zo’n slank apparaat heeft de M600i een indrukwekkende hoeveelheid geheugen (80 MB) aan boord. Zo kan een grote hoeveelheid e-mail attachments en multimedia content worden opgeslagen. Een extra 64 MB Memory Stick Micro™ (M2™) wordt standaard in de doos meegeleverd. De M2™ is een superkleine stick voor de opslag van media die speciaal ontworpen is voor zeer compacte mobiele apparaten.

De M600i is beschikbaar in Granite Black en Crystal White en is beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2006. De verwachte verkooprijs is nog niet vastgesteld